У РФ оцінили роль Москви в ситуації з бортом Ryanair і вибухнули докором на адресу Заходу

28 травня 2021, 18:18
У Росії вважають "фейковою новиною" заяви про те, що посадка літака Ryanair у Мінську здійснювалася в примусовому порядку.
Ryanair
Москва не була в курсі ситуації з літаком Ryanair - постпред РФ в ООН / Reuters

Офіційна Москва не знала про ситуацію з авіалайнером Ryanair під час екстреної посадки літака у Мінську. Заяви про присутність на борту російського агента і примусову посадку лайнера не відповідають дійсності. Розслідувати інцидент не має сенсу, тому що Захід вже призначив винних і запустив санкції. Про це заявив заступник постпреда РФ в ООН Дмитро Полянський.

Як повідомляє ТАСС, за його словами, Росія не була обізнана про ситуацію з літаком Ryanair під час посадки авіалайнера у Мінську. Російських агентів на борту також не було.

"Ми не були в курсі, ми не можемо відстежувати кожен літак в повітрі. Що стосується повідомлень про російського агента на борту, це поширювані фейкові новини", - вважає Полянський.

Крім того, у своєму виступі він згадав заяву шести держав Ради Безпеки ООН – Великобританії, Ірландії, Норвегії, США, Франції та Естонії – а також Бельгії та Німеччини про те, що літак Ryanair приземлився у Мінську в примусовому порядку. Російський представник стверджує, що такі відомості є неправдивими.читайте такожЯк у Мінську садили літак Ryanair: опублікована стенограма перемовин

"Я цитую цей твіт тому, що його було опубліковано відразу після наших тісних консультацій, на яких ми обговорювали це питання, і на яких я вказав своїм колегам, що, висловлюючи твердження про примусову посадку (літака), вони поширюють фейкові новини", - сказав Полянський.

Також він додав, що розслідування цього інциденту є сумнівним, оскільки Захід вже зробив свої висновки і запустив санкції.

"Поки що не було розслідування, але вже є санкції. Висновки вже зроблені, винні призначені. Я не знаю, який є сенс у розслідуванні, якщо західні країни вже все вирішили", - підкреслив Дмитро Полянський.

Інцидент з літаком Ryanair у Мінську

  • Авіалайнер компанії Ryanair, що прямував рейсом Афіни-Вільнюс, здійснив екстрену посадку у Мінську через повідомлення білоруської сторони, згідно з яким на борту літака нібито була закладена бомба. Пізніше з'ясувалося, що вибухових пристроїв в літаку виявлено не було.
  • На борту лайнера знаходився білоруський опозиційний блогер, засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною Софією Сапегою. Їх затримали білоруські силовики після термінової посадки літака у Мінську.
  • У Кремлі спростовують звинувачення в тому, що Росія може бути причетна до інциденту з літаком Ryanair у Мінську і заявили про намір продовжувати спостерігати за ситуацією.
  • Глава Ryanair Майкл О'лірі звинуватив Білорусь у поширенні неправдивої інформації, пов'язаної з перемовинами диспетчера і пілота лайнера Ryanair. Через те, що пілот не зміг зв'язатися з авіакомпанією, він був змушений посадити літак саме у Мінську.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти