В ООН заявили про ризик "пробудження" древніх вірусів зі смертельними наслідками для людства

7 вересня 2021, 01:18оновлено 7 вересня 2021, 14:49
У світі можуть "прокинутися" найнебезпечніші віруси.
коронавірус
Віруси можуть бути дуже небезпечними / Фото Reuters

Глобальне потепління, яке призводить до танення льодовиків, може призвести до "пробудження" раніше невідомих і небезпечних вірусів з непередбачуваними наслідками для людства. Про це заявив радник генсека ООН з питань зміни клімату, лауреат Нобелівської премії миру Рае Квон Чунг.

Він стверджує, що передбачити, який вірус з існуючих в доісторичну епоху або сотні тисяч років тому може з'явитися зараз - неможливо.

"Вони повертаються. Я впевнений, що існують найрізноманітніші види вірусів, з якими ми ніколи раніше не стикалися", - підкреслив професор.

За словами Чунга, єдине, що в цьому випадку може зробити людство - це бути готовим до подібних викликів і вміти оперативно на них реагувати.

Нагадаємо, раніше в серпні ООН опублікувала 1300-сторінкову доповідь про вплив людської діяльності на навколишнє середовище. Експерти передбачили незворотне підвищення рівня світового океану. В такому випадку навіть наймасштабніша повінь буде здаватися звичайним явищем.
Також раніше українські кліматологи розповіли, як уберегтися від змін клімату. Вони також стверджували про адаптацію до аномального клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти