В ООН з'ясували, чого найбільше боїться людство

5 квітня 2021, 21:45оновлено 5 квітня 2021, 22:38
67% землян стурбовані глобальним потеплінням і стрімким зникненням видів фауни і флори.
НАТО
НАТО / УНІАН

Найбільше жителів нашої планети Земля хвилюють проблеми глобального потепління, конфлікти і дискримінація, йдеться в результатах опитування ЮНЕСКО повідомляє Служба новин ООН.

"В опитуванні, яке отримало назву світ у 2030 році, взяли участь 15 тисяч осіб. Інтерес до нього проявили в першу чергу молоді люди - 57% респондентів на момент проведення опитування не виповнилося і 35 років", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з опитуванням, 67% землян стурбовані глобальним потеплінням і стрімким зникненням видів фауни і флори.

відео дня

Друга за значимістю глобальна проблема, на думку жителів планети, - це конфлікти і насильство. На третьому місці дискримінація та нерівність, на четвертому – нестача води, продовольства і житла.

Що стосується вирішення світових проблем, ключ до нього, як заявили багато респондентів, – в хорошій освіті. Більшість жителів планети також думають, що для вирішення глобальних завдань необхідна міжнародна співпраця. Однак лише 25% опитаних вірять в те, що країни зможуть домовитися один із одним.

Війна на Донбасі - про що повідомлялося раніше:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування 26 березня обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу шумів. В результаті ворожого вогню загинули 4 українських військових.
  • Радник делегації України в ТКГ по Донбасу Олексій Арестович заявив, що Київ у зв'язку з ситуацією має намір ініціювати позачергове засідання групи з безпеки. Переговори планують провести 27 березня. Очікується відповідь російської сторони.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн нормандської четвірки докласти максимальних зусиль для того, щоб на Донбасі був повністю збережений режим припинення вогню.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що виконання Мінських домовленостей про всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі поставлено під загрозу через постійні провокації з боку проросійських бойовиків.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти