У Нідерландах побили пивною пляшкою фаната Путіна – лідера проросійської партії

20 листопада 2023, 22:10
Тьєррі Боде вже не в перший раз отримує на горіхи. Майже місяць тому його вдарили парасолькою.
Тьєррі Боде
Тьєррі Боде побили пивною пляшкою / Колаж: nos.nl, Facebook / t. h. p. baudet

У місті Гронінген на півночі Нідерландів скоїли напад на голову списку ультраправої популістської партії Нідерландів "Форум за демократію" (FVD) Тьєррі Боде.

Йому завдали серйозних травм - вдарили пляшкою з-під пива в кафе, йдеться в повідомленні NOS.

Напад стався в той момент, коли Боде разом з іншими кандидатами в депутати від FVD знаходився в пабі на передвиборному заході.

відео дня

Проросійського політика вдарили по потилиці, а також у скроню біля ока. Боде госпіталізували в одну з лікарень Гронінгена. Поранення обличчя отримав також його охоронець.

Як йдеться в повідомленні NOS, нападника затримали, його мотиви з'ясовуються.

Відзначимо, що Боде вже не в перший раз отримує на горіхи. Майже місяць тому його вдарили парасолькою по голові під час візиту до Гентського університету. Боде отримав легкий струс мозку і на кілька днів призупинив передвиборчу кампанію.

Відео нападу на Тьєррі Боде можна подивитися за цим посиланням.

Чим відомий Тьєррі Боде

Лідер ультраправої FVD є відвертим євроскептиком, зараз є невеликою опозиційною партією, яка має п'ять місць з 150 в нижній палаті парламенту Нідерландів і одне з 75 місць в Сенаті.

Раніше Боде виступав зі скандальними заявами, що виправдовують війну РФ проти України. "Путін не хоче цієї війни. Україна не зацікавлена в цій війні. Єдиний гравець, який продовжує наполягати на війні, це американський військово-промисловий комплекс", - заявляв Боде після початку війни РФ проти України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди віддадуть Україні майже всі свої F-16. Україна отримає від Нідерландів майже всі винищувачі F-16, що знаходяться в країні, заявила керівник нідерландського Міноборони Кайса Оллонгрен.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає два кораблі класу Alkmaar від Нідерландів. Кораблі нададуть до 2025 року, але навчання екіпажів почнеться вже найближчим часом.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти