У ФРН пояснили, як вплинуть на Північний потік-2 війська РФ біля України

15 квітня 2021, 14:46
304
Глава МЗС Німеччини Хайко Маас озвучив позицію офіційного Берліна з приводу добудови Північного потоку-2 через російські війська біля України.
Північний потік-2
Будівництво Північного потоку-2 / Reuters

Керівник Міністерства закордонних справ Хайко Маас не бачить підстав зупиняти будівництво газопроводу Північного потоку-2 в умовах загострення російського-українського конфлікту (і нарощування Кремлем військ біля кордону України). Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на заяву дипломата.

"Ця дискусія триває довго. Це (зупинка будівництва "Північного поток-2 - Главред) не привело б обов'язково до зміни поведінки Росії, я думаю, все було б навпаки", - заявив керівник МЗС Німеччини.

Маас також закликає Росію припинити стягувати військову техніку до кордону з Україною, додавши, що "Москва не зацікавлена у відновленні боїв на Донбасі".

читайте такожПівнічний потік-2 майже добудований: у Nord Stream 2 AG розповіли, скільки залишилося

Північний потік-2 новини:

  • Росія зіткнулася з новими проблемами в добудові СП-2 після того, як з 1 січня нинішнього року набув чинності закон про американський оборонний бюджет. Документом передбачена можливість США вводити санкції проти всіх підприємств, які прямо або побічно пов'язані з проєктом.
  • У Держдепі заявляли, що Вашингтон стежить за процесами добудови та сертифікації газопроводу Північний потік-2 з метою завдавання санкційного удару.
  • 23 лютого стало відомо про те, що мінімум 18 компаній вирішили вийти з проєкту СП-2, щоб не потрапити під дію американських санкцій.
  • 4 березня в Данії заявили, що терміни добудови газопроводу Північний потік-2 у виключній економічній зоні країни перенесені на вересень. До цього роботи планували закінчити в квітні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти