У ЄС заговорили про нові і жорсткіші санкції проти Росії

23 травня 2021, 21:59
Нові санкції щодо РФ також повинні стати відповіддю на вибухи в Чеській Врбетиці в жовтні 2014 року.
Санкції проти Росії
ЄС розгляне нові санкції проти Росії / gettyimages

Євросоюз знову розгляне запровадження нових санкцій проти Російської Федерації. Йдеться в тому числі про економічні обмеження для країни-агресора.

Як заявила заступник голови Європейської комісії Віра Йоурова, учасники зберуться для обговорення санкцій вже наступного тижня, передає Чеське радіо.

За її словами, нові санкції щодо РФ також повинні стати відповіддю на вибухи в Чеській Врбетиці в жовтні 2014 року, до яких причетні російські спецслужби.

"Законні вимоги Євросоюзу до російської сторони повторюються - припинення гібридних атак і кібератак, дотримання прав людини, особливо щодо Олексія Навального, а також виконання Мінських угод", – пояснила вона.

читайте такожВибухи в Чехії: спливли несподівані деталі у справі Петрова і Боширова

Йоурова зазначила, що поки розчарована підходом до впливу на Росію ряду інших європейських держав і очікує від них більш різкої реакції.

При цьому політик стверджує, що ЄС не хоче конфронтації з Росією.

читайте такожЧехія вимагатиме мільйонної компенсації від Росії за вибухи на складах

Вибухи складів боєприпасів у Чехії - про що раніше повідомляв Главред:

  • У селі Врбетіце в Чехії 16 жовтня на складі №16 стався вибух боєприпасів. Загинули два місцевих жителя. Через два місяці вибухнув ще один склад - №12. Примітно, що обидва склади перебували під контролем однієї і тієї ж фірми.
  • Через 6,5 років влада Чехії звинуватила Росію в причетності до вибухів. У зв'язку з цим поліція оголосила в розшук двох громадян Росії – Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких Прага вважає співробітниками розвідки РФ.
  • 17 квітня офіційна Прага оголосила про видворення 18 співробітників російського посольства. Чехія називає їх співробітниками російських спецслужб. Держава заявила про відомості, згідно з якими до вибухів складів у Врбетиці могли бути причетні "розвідники з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти