У Британії б'ють на сполох: COVID-штам омікрон передається між вакцинованими

27 листопада 2021, 21:37оновлено 27 листопада 2021, 22:57
Новий штам Омікрон поширюється дуже швидко, підкреслив Борис Джонсон.
коронавірус
/ Daniel Foster / flickr.com/

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про те, що новий штам коронавірусу "Омікрон" здатний передаватися між вакцинованими людьми.

"Схоже на те, що "Омікрон" поширюється дуже швидко і може передаватися між людьми, які отримали обидва компоненти вакцини", - підкреслив він в ході прес-конференції, яка велася в його Twitter.

Британія посилює COVID-обмеження

Британський прем'єр-міністр повідомив про те, що влада вводить обов'язковий ПЛР-тест для всіх, хто в'їжджає в країну і самоізоляцію до отримання негативного результату. Також вводиться обов'язкова десятиденна ізоляція для тих, у кого підозрюється зараження Омікрон-штамом.

Крім того, Британія посилює контроль за використанням масок в магазинах і громадському транспорті, додав прем'єр-міністр.

"Ми поки точно не знаємо, наскільки ефективними будуть наші вакцини проти "омікрона", але у нас є вагомі підстави вважати, що вони забезпечать хоча б деяку ступінь захисту", — підкреслив Джонсон.

читайте такожПівденноафриканська мутація коронавірусу "Омікрон" дісталася до Чехії та Німеччини

Нагадаємо, раніше в Британії підтвердили два випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон" - вони пов'язані з поїздками до Південної Африки, йдеться в повідомленні міністра охорони здоров'я Британії Саджида Джавіда.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти