У Білорусі розповіли про "атмосферу терору" і нові акції в країні

28 березня 2021, 05:35
На вулиці Білорусі вийшли тисячі людей, проте вони не позначали своєї позиції, сказав Зміцер Панкавець.
Протести, Білорусь
Влітку у Білорусі проходили масові акції протесту / Reuters

У Мінську на акцію проти режиму Олександра Лукашенка у Білорусі 27 березня вийшло набагато менше людей, ніж на літні акції протесту. Уся зима і початок весни ознаменувалися для білорусів атмосферою терору. На вулиці вийшли тисячі людей, проте вони не висували будь-яких вимог. Нинішні мітинги навряд чи до чогось призведуть, сказав заступник голови білоруського видання Наша нива Зміцер Панкавець в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, не можна порівняти кількість людей, що вийшли на весняні протести, з кількістю людей, які брали участь у протестних акціях влітку. Усю зиму і початок весни білоруси живуть в терорі – тривають обшуки і залякування. Тисячі людей вийшли на вулиці, але вирішили не позначати свою позицію.

"Сьогодні вийшли тисячі людей, але вони не ризикнули якось себе позначати. Було видно, що вони прийшли невипадково, чекали таких же, як вони. Поки що казати про те, що ці мітинги до чогось призведуть, не доводиться. Напевно, просто вийшли після зимової сплячки, погрітися на сонечку, побачили інших", - зазначив Панкавець.

При цьому він додав, що силовики здійснили затримання працівників засобів масової інформації. Журналістів звинувачують в участі в акціях протесту. Матеріали з відео свідчать про те, що преса не бере участі в мітингах, проте в суді не сприймають такі докази у якості аргументу.читайте такожЛукашенко зробив заяву щодо України і попередив про "небезпеку"

"Затримали нашого головного редактора Єгора Мартиновича - він знаходився в автомобілі, його зупинили співробітники міліції, попросили вийти. Після того як його попросили вийти, ми з ним втратили зв'язок. З ним була наша фотограф Надія Бужан, їх разом забрали. Де вони знаходяться, нам поки невідомо. І була затримана журналістка Катерина Карпицька, вона вже знаходиться в дільниці. Пред'являють журналістам участь в акціях протесту. Незважаючи на численні відеопідтвердження того, що вони не беруть участь, для судів це не аргумент", - підкреслив Панкавець.

Боротьба опозиції Білорусі з режимом Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти