Тихановська розкрила сценарій повалення Лукашенка і назвала терміни

28 лютого 2021, 16:25
Опозиція закликає Захід забезпечити повну економічну ізоляцію Білорусі.
Лукашенко
У опозиції Білорусі вважають, що Лукашенко навесні піде з поста президента / Reuters

Глава республіки Білорусь Олександр Лукашенко може залишити президентську посаду найближчими місяцями в результаті санкційного тиску Заходу. Існує ймовірність, за якої цей сценарій буде реалізовано вже навесні, сказала лідер опозиції Світлана Тихановська, повідомляє DW.

За її словами, санкції США і Євросоюзу призведуть до того, що у Лукашенка не залишиться жодних інших варіантів, окрім як піти з поста глави держави.

"Тиск буде зростати з кожним днем, і одного разу стане для Лукашенка надмірним, тому він піде. Режим Лукашенка впаде ще цього року. Думаю, навесні він піде", - сказала політик.

У свою чергу, учасник президії Координаційної ради Білорусі Павло Латушко закликав Західний світ до забезпечення абсолютної економічної ізоляції білоруської держави. Він вважає, що ЄС повинен повністю розірвати економічні відносини з Білоруссю, щоб Лукашенко не зміг фінансувати свій режим, заробляючи на міжнародних ринках.читайте такожПутін має намір до вересня приєднати Білорусь і заплатить за це Лукашенку 3,5 $ млрд - журналіст

"Ми готові виносити санкції шість або дванадцять місяців, якщо після цього ситуація покращиться", - сказав Латушко, підкресливши, що протести у республіці навесні стануть вирішальним раундом протистояння опозиції і режиму Лукашенка.

Новини Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти