У Башкортостані масовий бунт закінчився зіткненнями з поліцією, багато поранених

17 січня 2024, 12:58
Протести в Баймаку почалися після того, як суд засудив активіста Фаіля Алсинова до чотирьох років колонії.
Screenshot
Масові зіткнення в Башкортостані / скріншот

У місті Баймак Республіки Башкортостан (входить до складу РФ) спалахнули масові заворушення, в ході яких безліч людей постраждали в зіткненнях з поліцією.

Протести почалися після того, як суд в Башкортостані засудив активіста Фаіля Алсинова до чотирьох років колонії загального режиму. Присутні біля суду сотні людей влаштували акцію протесту, у відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і почала бити людей кийками, пише Sota.

Уточнюється, що у багатьох учасників подій біля суду травми: у людей розбиті обличчя, травмовані кінцівки. У багатьох ознаки отруєння отруйними газами. Протестувальники кидають у силовиків шматки льоду, поліція використовує газ.

відео дня

Повідомляється, що вже десятки постраждалих звернулися за медичною допомогою, кілька людей госпіталізовані.

Після винесення вироку суду протестувальники почали скандувати "Свободу" (про Алсинова) і "Фашисти" (про силовиків). Інтернет в радіусі декількох кілометрах від суду не працює, його в місті відключили за півтори години до вироку.

Дивіться відео - масові заворушення в Башкортостані:

Screenshot
/ Скріншот

Що відомо про справу Алсинова

За даними росЗМІ, місцевого активіста Алсинова засудили до 4 років колонії у справі про "розпалювання міжнаціональної ворожнечі", за те, що він нібито негативно висловився на адресу трудових мігрантів із Середньої Азії і жителів Кавказу. Разом з тим є й інша версія про те, що він нібито закликав місцевих жителів не їхати на війну в Україну.

Додамо, що в Мережі вже з'являються звернення башкирських активістів із закликом не їхати на війну в Україну. У мережі з'явилося відео із закликом до учасників так званої "СВО" з Башкортостану залишати позиції і повертатися на батьківщину.

Дивіться відео - башкирів закликають повертатися додому з війни в Україні:

У Башкортостані масовий бунт закінчився зіткненнями з поліцією, багато поранених
/ Скриншот

Раніше повідомлялося, що у Башкирії партизани оголосили війну "посіпакам Путіна" і заявили про підготовку виходу зі складу РФ. "Час мітингів і походів пройшло, тепер тільки коктейлі Молотова і кулі", заявили башкирські партизани.

Нагадаємо, раніше експерт пояснив, чому у Путіна є план на випадок бунтів у Чечні. Як каже Дмитро Снєгирьов, останні заяви Путіна з приводу Кадирова і Чечні досить красномовні.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти