"Уже дуже близька": Боррель розповів, які умови має виконати Україна для вступу в ЄС

12 жовтня 2021, 09:08
Він зазначив, що європейський вибір України привітали і в декларації саміту Східного партнерства 2017 року.
Жозеп Боррель
Україна дуже близька до Європейського Союзу / Reuters

Україна вже сильно наближена до Європейського союзу. Втім, задля прискорення цього процесу потрібні реформи. Саме вони є найкращим інструментом для вступу до союзу.

Про це розповів верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Він зауважив, що Україна дуже близька до ЄС, починаючи з географічної та культурної близькості і закінчуючи тісними зв'язками, зокрема Угодою про асоціацію, передає "Радіо Свобода"

Він також зазначив, що реформування та зближення з ЄС є найкращими інструментами для найскорішого вступу України.

"Просування вперед, назустріч процесу реформування і зближення – це найкращий інструмент для досягнення такої мети. Це означає роботу над впровадженням угоди, продовження блискучої співпраці між Україною та інституціями й агентствами Євросоюзу та загалом ведення спільного бізнесу, поїздки на роботу та навчання до Євросоюзу – і навпаки. Всі ці речі з кожним днем роблять нас ближчими один до одного", – розповів Боррель.

Зазначимо, що раніше Боррель повідомив, що під час саміту Україна – ЄС не схвалять питання створення військової місії. Все через те, що для цього потрібно провести більш істотний аналіз, щоб визначити найефективніший підхід в цьому напрямку.

Вступ України до ЄС: останні новини

  • Раніше Дмитро Кулеба закликав ЄС не тримати Україну на гачку реформ. Разом з тим він уточнив, що не виступає проти проведення реформ в країні. За його словами, прийшов час визнати, що приєднання до ЄС пов'язане не тільки з реформами.
  • Президент Естонії зробила невтішний прогноз для українців. Керсті Кальюлайд зазначила, що Україну від вступу в ЄС відокремлюють багато років важкої праці.
  • Водночас британський історик, старший науковий співробітник Інституту Гувера Стенфордського університету (США) Ніл Фергюсон запевнив, що немає жодних аргументів проти того, щоб Україна була в ЄС, а Європа "просто хоче домогтися того, щоб Україна виконала вимоги для того, щоб відповідати критеріям членства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти