Україна закриває своє небо для літаків Білорусі

28 травня 2021, 10:46
Літаки, які зареєстровані в реєстрах Білорусі, не тільки не зможуть сідати в аеропортах України, а й пролітати над її територією транзитом.
Україна закриває своє небо для літаків Білорусі
Україна закриває своє небо для літаків Білорусі / Reuters

Україна закриває свій повітряний простір для літаків Білорусі на додаток до розриву авіасполучення.

На позачерговому засіданні в п'ятницю Кабінет міністрів схвалив відповідну заборону. Вона набуде чинності з 00:00 29 травня, пише РБК-Україна з посиланням на джерело в уряді.

Міністерству інфраструктури та Украероруху вже дано відповідне протокольне доручення.

Тобто тепер літаки, які зареєстровані в реєстрах Білорусі, не тільки не зможуть сідати в аеропортах України, а й пролітати над українською територією транзитом.

Нагадаємо, Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято через інцидент із літаком авіакомпанії Ryanair.

Посольство Білорусі направило до МЗС України офіційну ноту з приводу припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент із літаком Ryanair не має нічого спільного з українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, які використовуються перевізниками з Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти