У МЗС різко відповіли Білорусі на претензії Мінська через розрив авіасполучення

25 травня 2021, 18:45
У МЗС України звинуватили Білорусь в "здачі" державного суверенітету Росії.
МЗС України
Претензії щодо авіасполучення треба висувати Мінську, а не Києву - МЗС / УНІАН

Офіційний Мінськ порушує права людини і проводить деструктивну політику, спрямовану на репресії. Білоруська держава проводить роботу по здачі свого суверенітету Росії. Україна була змушена закрити авіасполучення з Білоруссю через перетин Мінськом червоних ліній. Всі претензії щодо цього питання слід висувати не до Києва, а до правлячого режиму республіки. Про це заявив спікер українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко.

"Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії", - сказав він у коментарі РБК-Україна.

За його словами, українська держава змушена була призупинити авіасполучення з Білоруссю, тому що інцидент з літаком Ryanair і затриманням Протасевича продемонстрував абсолютну непередбачуваність можливих дій білоруської влади. Претензії через рішення України слід висувати не Києву, а Мінську.читайте такожРозрив авіасполучення з Білоруссю: Кулеба пояснив причину і назвав вигоду для України

"Саме тому, посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для решти країн світу", - підкреслив Олег Ніколенко.

Посольство Білорусі направило до МЗС України офіційну ноту щодо припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент з літаком Ryanair не має нічого спільного з українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Припинення авіасполучення України з Білоруссю

  • Президент України Володимир Зеленський 24 травня за підсумками наради на Банковій доручив уряду підготувати документи щодо рішення про припинення авіасполучення з Білоруссю.
  • Причиною такого рішення Києва став інцидент у Мінську 23 травня, коли у столиці республіки посадили літак рейсу Ryanair Афіни-Вільнюс під приводом знаходження бомби на борту. На борту авіалайнера перебував білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич, якого затримали силовики.
  • Прем'єрміністр Денис Шмигаль 25 травня оголосив про те, що з 00:00 вівторка, 26 травня, офіційно припиняється авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти