Загроза окупації України і газовий удар по Європі: експерт оголосив про небезпечну ситуацію

6 грудня 2021, 05:02
Вперше за 8 років війни Москви та Києва Захід перейшов від стурбованості до рішучих дій проти Росії, сказав Анатолій Кравчук.
Російські війська
Захід має зупинити спробу Росії піти новою війною на Україну - експерт / УНІАН

Концентрація військ РФ біля кордонів України проводиться з метою чинення тиску на Київ та Євросоюз. Захід вперше за роки російсько-українського конфлікту перейшов до дій і збив атаки Кремля, в результаті чого навесні загрози українській державі не було. Москва з метою вирішення своїх енергетичних питань одночасно б'є по Києву і ЄС. У разі великої війни Росії з Україною серйозний удар у вигляді дестабілізації ситуації загрожує і Європі. Про це заявив військовий експерт Анатолій Кравчук.

У ефірі телеканалу Україна 24 він акцентував увагу на тому, що російська держава з концентрацією військ біля українських кордонів повторює весняну ситуацію. Тоді Захід вперше показав потужну реакцію і збив агресивну хвилю Росії. Наразі є надія, що завдяки крокам західного світу Москва не піде на нову військову агресію проти Києва.читайте такожСерія ударів Росії по Україні і пік військ біля кордону: у розвідці розкрили небезпечні плани Кремля

"Росія проводила такі ж дії. Дуже сильно вона зганяла під наші кордони війська. І вперше за 8 років війни Захід відреагував. Для мене це було несподівано, тому що до цього з їх боку були лише заяви, що ми дуже сильно стурбовані цим всім, але не більше... І тут вони стали потужною стіною, і дуже конкретно почали пресувати Путіна по всіх напрямках для того, щоб це все збити... Їм вдалося збити навесні, ця загроза від нас відійшла... Я дуже сподіваюся, що зараз Захід веде ті ж інформаційні дії, це проведення потужної інформаційної кампанії проти Росії... Я сподіваюся, що вони досягнуть своєї мети, і Росія так і залишиться на рівні демонстраційних дій і не перейде до конкретних наступальних операцій", - зазначив експерт.

Також він додав, що Кремль з метою вирішення своїх енергетичних питань б'є відразу за двома напрямками – влаштовує "гойдалки" з постачанням газу до Європи і погрожує здійснити військове захоплення України. Сценарій великої війни Москви та Києва небезпечний і для ЄС, оскільки це загрожуватиме дестабілізацією ситуації в регіоні.

"Вони працюють за двома напрямками. Перше - вони влаштували енергетичну кризу у Європі, почавши свій газ то давати, то перекривати. Другий момент - вони почали тиснути на Україну, погрожуючи її окупувати. Це для Європи теж дуже невигідно, тому що це буде дуже потужний регіон небезпеки, що в будь-якому випадку позначиться на Європі... Ми пам'ятаємо, що було з міграцією з боку Білорусі, але фактично це була Росія. Росія показала, яким потужним може бути потік мігрантів. Вони повномасштабно воюватимуть на території України, що буде з боку України для Європи? Буде маса людей", - підкреслив військовий експерт Анатолій Кравчук.

Дивіться відео ТСН - розвідка НАТО перехопила план Росії щодо військового вторгнення в Україну

Війська Росії біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico раніше опублікували матеріали, в яких йшлося про підвищене скупчення російських військових підрозділів біля кордонів України. В якості аргументації вони показали фотографії пересування військ РФ.

Український дипломат, посол у Німеччині Андрій Мельник заявляв, що у Києві дуже серйозно стурбовані ситуацією з військами Росії біля кордонів України. Обстановка нагадує початок російсько-українського конфлікту у 2014 році, коли Москва окупувала Крим і Донбас.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що передислокація військ РФ біля кордонів України є "провокаційними діями" Альянсу біля кордонів Росії. У Москві, мовляв, стурбовані становищем і закликають до перемовин Путіна і президента США Байдена.

Також Пєсков стверджував, що Україна нібито може отримати гарантії безпеки від Росії у тому випадку, якщо будуть реалізовані Мінські угоди щодо Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти