Вчені знайшли спосіб визначення автентичності вина

6 листопада 2020, 23:24
Експерти використовують техніку визначення спектрів.
вино
Вчені знайшли спосіб безпомилково визначити справжність вина / УНІАН

У США та Австралії вчені знайшли спосіб визначення автентичності вина, який вважають абсолютно безпомилковим.

Як повідомляє журнал Food Chemistry з посиланням на результати досліджень, фахівці розробили метод флуоресцентної спектроскопії. Це сучасна техніка визначення спектрів флуоресцентного світіння молекул.

Експерти провели тест на чотирьох винах, виготовлених з винограду сорту "каберне Совіньон" з трьох виноробних регіонів Австралії і з Бордо у Франції. Завдяки флуоресцентній спектроскопії, вчені зі стовідсотковою точністю визначили географічне походження напоїв.

відео дня

Вчені вважають, що їх дослідження допоможуть вирішити проблему шахрайства з вином.

Відзначимо, за допомогою флуоресцентної спектроскопії вимірюється і картографується оптичне випромінювання аналізованих речовин. Для аналізу розчинів або твердих речовин з використанням AFS потрібне розпилення, випаровування або розчинення аналізованої речовини. Зазвичай це робиться в полум'я, графітової печі або в тепловій трубі.

читайте такожВчені встановили, як червоне вино впливає на організм

  • Вплив алкоголю на ваше серце багато в чому залежить від того, скільки ви п'єте. Американська кардіологічна асоціація рекомендує не більше одного напою в день для жінок і двох напоїв в день для чоловіків.

  • Перший крок у лікуванні алкоголізму - це визнати, що у вас є проблема. Протистояти залежності і визнати, що вживання алкоголю негативно впливає на ваше життя, нелегко. Але це необхідний крок на шляху до одужання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти