У США закінчуються боєприпаси, на їх поповнення підуть роки - Білий дім

16 липня 2023, 21:38оновлено 16 липня 2023, 23:02
599
На складах Пентагону скоротилась кількість боєприпасів, які є стандартами для НАТО.
Салливан, Пентагон
У США закінчуються боєприпаси / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія

У США вже закінчуються боєприпаси на тлі військової допомоги України. На поповнення запасів до прийнятного рівня знадобляться роки. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю CNN.

Він пояснив, що на момент початку президентства Байдена запаси 155 боєприпасів, які є стандартами для НАТО, вже були "відносно низькими".

Салліван повідомляє, що процес поповнення арсеналів буде складним через необхідність надавати Україні військову допомогу.

відео дня

"Президент Байден наказав Пентагону швидко працювати над збільшенням здатності Сполучених Штатів виробляти всі боєприпаси, які нам можуть знадобитися для будь-якого конфлікту в будь-який час. Місяць за місяцем ми збільшуємо нашу спроможність постачати боєприпаси", – сказав Салліван.

Військова допомога Україні

Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 млн. Україні дадуть кошти на ремонт обладнання і новий військовий реабілітаційний центр, а також боєприпаси до Challenger 2, понад 70 бойових машин тощо.

Також повідомлялося про те, що Німеччина передала Україні допомогу. У пакет допомоги увійшла техніка для ЗРК IRIS-T SLM, боєприпаси, 6 установок Gepard та інше обладнання.

Крім того, Південна Корея передає Україні великий пакет військової допомоги. Республіка Корея збільшить у 2023 році обсяги військової та гуманітарної допомоги, що надається Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти