У Словаччині перевізники хочуть повністю заблокувати пункт пропуску до України

6 грудня 2023, 13:52
UNAS залишається у стані готовності до страйку та чекають будь-яких рішень від влади.
У Словаччині перевізники хочуть повністю заблокувати пункт пропуску до України
У Словаччині хочуть перекрити пункт пропуску до України / колаж: Главред, фото: ДПСУ

У Союзі автомобільних перевізників Словаччини заявили, що готові повністю заблокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке - Ужгород", якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена, хоч і усвідомлює, що шлях до вирішення проблеми не є простим.

"Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке - Ужгород" в обох напрямках", - зазначили в "UNAS" у Facebook.

Перевізники подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі.

відео дня

"Ми також хотіли б подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації та будемо шукати рішення, щоб її змінити", - йдеться в заяві.

Блокування пунктів пропуску до України з Польщі: що відомо

Нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники заблокували кордон із Україною. Внаслідок страйку польських перевізників на трьох прикордонних пунктах зі сторони Польщі стали спостерігатися труднощі у русі вантажівок.

Польські фермери хочуть цілодобово блокувати кордон з Україною до січня. Спочатку вони планували блокувати перетин кордону до суботи, але тепер заявляють, що блокада триватиме 24 години на добу до січня.

Ще одна країна погрожує приєднатися до польського страйку. Союз погрожує заблокувати перетин кордону зі словацького боку через те, що українські перевізники не потребують дозволів на перевезення.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти