У Сенаті США провалили голосування за проєкт про фінансування для України

7 лютого 2024, 22:29
Спікер Палати представників Майк Джонсон висловився категорично щодо законопроєкту.
У Сенаті США провалили голосування за проєкт про фінансування для України
У Сената є план "Б" / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, посольство України в США

Сенат США провалив голосування за законопроєкт з коштами для України, Ізраїлю і Тайваню, а також - на посилення кордону Сполучених Штатів, випливає з трансляції верхньої палати Конгресу.

Проти прискореного розгляду законопроєкту, над яким працювали кілька місяців, висловилось 50 американських сенаторів - ініціатива не набрала потрібних 60 голосів.

Законопроєкт включав 118 млрд доларів на посилення міграційної політики, понад 60 млрд доларів передбачалося Україні.

відео дня

Спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон висловився категорично щодо законопроєкту, через що він не набрав достатньої підтримки й з-поміж сенаторів-республіканців.

The Hill пише, що у Сената є так званий план Б, який передбачає голосування за законопроєкт суто з додатковим фінансуванням для України, Ізраїлю і Тайвані.

Військова допомога США затягується

Суперечки між Конгресом і Білим домом з приводу посилення південного кордону загальмували й розгляд Сенатом законопроєкту про подальше фінансування військових потужностей України.

Напередодні президент США Джо Байден прямо звинуватив свого політичного конкурента Дональда Трампа у спробі заблокувати фінансування Штатами України, що, отже, грає на руку Путіну.

Тим часом Росія скористалась станом непевності становища допомоги Україні та пішла у новий наступ. Найпекельніші бої зараз тривають за Авдіївку. А керівник ОП Андрій Єрмак наголосив, що через політичні розбіжності між республіканцями і демократами "Україна ризикує програти війну".

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти