У росіян - проблеми: в міноборони Естонії оцінили, чи піде РФ у контрнаступ на Курщині

16 серпня 2024, 21:26
929
ЗСУ вдалося досягти ефекту несподіванки у Курській області, успішно приховуючи свої плани, заявив підполковник Маттіас Пуусепп.
У росіян - проблеми: в міноборони Естонії оцінили, чи піде РФ у контрнаступ на Курщині
Проблеми з командуванням паралізували російську армію на Курщині / Колаж: Главред, фото: 1 окремий батальйон морської піхоти

Російській армії не вистачить сил для контратаки в Курській області. У росіян значні проблеми з командуванням, що унеможливило швидку та ефективну відповідь на наступальні дії ЗСУ. Про це заявив заступник начальника штабу дивізії Сил оборони підполковник Маттіас Пуусепп, пише ERR.

"Ймовірно у збройних сил Російської Федерації є проблеми з командуванням у цьому регіоні. З цієї причини вони не змогли ефективно відреагувати на дії ЗСУ, і вчинені дії мають оборонний характер, тобто вони встановлюють оборонні лінії, переміщують підрозділи", - розповів він.

За його словами, українські сили досягли повного ефекту несподіванки, приховуючи свої плани, що дозволило їм значно просунутися вперед.

відео дня

"За повідомленнями російських соціальних медіа ЗС РФ незабаром мають здійснити контрнаступ. Однак поки що немає ознак, що у ЗС РФ є достатня кількість сил, щоб розгорнути подібні значні дії", - зазначив підполковник.

Пуусепп також зауважив, що основні бойові дії зосереджені в районі населеного пункту Суджа, приблизно за 44 км від міста Суми і близько 10 км від державного кордону.

За його словами, хоча темп просування ЗСУ сповільнився порівняно з початком операції, українські війська продовжують розширювати зону контролю. Наразі вона становить близько 500 квадратних кілометрів території Курської області, за інформацією з українських джерел.

Що відомо про ERR?

Естонська громадська телерадіомовна компанія (Eesti Rahvusringhääling, ERR) — громадська організація, створена 1 липня 2007 об'єднанням Естонського радіо (Eesti Raadio) та Естонського телебачення (Eesti Televisioon) на правах, передбачених Естонським національним актом про телерадіомовлення. Компанію очолює Марґус Аллікмаа, колишній голова Естонського радіо.

Операція в Курській області - останні новини за темою

Як повідомляв Главред, Україна контролює 82 населених пункти в Курській області, розповів головком ЗСУ Олександр Сирський 15 серпня президенту Володимиру Зеленському. Війська просунулися в глибину оборони росіян на 35 кілометрів.

16 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у доповіді президенту Володимиру Зеленському розповів, що Збройні сили України просунулися на 1-3 км на різних напрямках у Курській області. Він зазначив, що тривають бої біля села Мала Локня, де українські війська взяли російських військовослужбовців у полон.

Також у районі села Званноє Глушківського району Курської області підірвано автомобільний міст через річку Сейм. Пропагандисти стверджують, що в результаті можуть опинитися в оточенні близько 700 російських військових.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти