Ставки на цій війні зростають: як західні РСЗВ змінять війну України і РФ - Sky News

6 червня 2022, 10:59оновлено 6 червня 2022, 11:41
415
Як кажуть британські журналісти, цілком зрозуміло і конкретно логічно, що кремлівська верхівка стривожена поставками ЗСУ такої потужної Західної зброї.
МЛРС
Як західні РСЗВ змінять війну України і РФ - Sky News / Генштаб ЗСУ / Вікіпедія

Ракетні системи залпового вогню виробництва США і Великобританії як такі нітрохи не змінять правила гри в російсько-українській війні, але офіційний Київ вважає, що поставки такої зброї допоможуть переломити хід війни на його користь. З такою заявою виступив Алістер Банколл - спеціальний кореспондент британського каналу Sky News в Україні.

"Швидше за все, кілька тижнів минуть, перш ніж ми зможемо побачити, який вплив мають РЗСО. Але зрозуміло одне - потроху ставки у війні підвищуються", - говорить він.

На думку Банколла, надання РСЗВ Києву - дуже важливе рішення з боку офіційних Лондона і Вашингтона. Воно ж, до того ж, вказує на те, як уряди цих країн "залучені в цей конфлікт".

РСЗВ знищують цілі на відстані до 80 кілометрів, каже журналіст. Тобто, ЗСУ легко буде спалювати лінії постачання російських окупантів і їх далекобійну артилерію.

Український Кабмін активно переконує Білий дім у тому, що армія українців не буде використовувати такі РСЗВ для ураження цілей на території Росії. За даними Банколла, аналогічні гарантії Київ надав і британцям.

Логічно, каже Банколл, що Кремль стривожений поставками ЗСУ такої зброї. Це зрозуміло з того, що кремлівська верхівка (в тому числі і диктатор Путін) швидко почали погрожувати ракетними ударами за передачу західних РСЗВ Збройним силам України.

читайте також"Не віримо Зеленському": у Кремлі "пригорає" через постачання американських РСЗВ Україні

Нагадаємо, рані в Білому домі заявили, що США-після довгих вагань - все ж передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS.

1 червня керівник Держдепу Ентоні Блінкен сказав - Вашингтон виділив новий пакет військової допомоги Україні. Дипломат повідомив, що в пакет увійшли і ракетні системи - оскільки офіційний Київ пообіцяв не використовувати їх для ударів по території Росії.

У Білому домі офіційно підтвердили відправку РСЗВ, а також уточнили, що мова йде про HIMARS і боєприпаси до них.

Тим часом Великобританія офіційно попросила США узгодити відправку Україні реактивних систем залпового вогню M270 MLRS. США повинні офіційно схвалити цей крок через експортні правила.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти