Сотні тисяч солдатів НАТО на сході Європи: ЗМІ дізналися про сценарій війни з РФ

14 липня 2024, 11:33
398
Країни Альянсу протягом 3-6 місяців перекинуть величезну кількість військових до східної Європи у разі нападу Росії, пишуть німецькі журналісти.
НАТО, війська РФ
У НАТО планують перекинути 800 тисяч солдатів на схід Європи, якщо нападе Росія - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: nato.int, Міноборони РФ

Німеччина і союзники щодо НАТО розробляють схему реакції блоку на можливий військовий конфлікт з агресором Росією. Як стверджують німці, розроблено найоб'ємніший за останні 30 років план, спрямований на захист від військових нападів.

Як повідомляє Spiegel з посиланням на документ Бундесверу, у разі нападу Росії Альянс через територію Німеччини відправить на схід Європи 800 тисяч солдатів і понад 200 тисяч одиниць військової техніки. Перекидання військ планують здійснити протягом 3-6 місяців.

За інформацією журналістів, для переміщення військ буде використовуватися автомагістраль А2, яка простягається від Оберхаузена до кільцевої автодороги Берліна. Бундесвер і влада всіх рівнів продовжують вивчати особливості маршруту і шукають можливі альтернативи.

відео дня

Наприклад, проблемним називають міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга. Якщо міст буде атакований, магістраль А2 буде паралізована.

"У цих сценаріях про солдатів потрібно буде дбати і розміщувати під час їхнього транспортування, а для техніки знадобиться пальне та інфраструктура", - додав голова Федерального управління цивільного захисту та допомоги під час стихійних лих Ральф Тізлер.

Журналісти підкреслили, що план оборони Німеччини містить декілька сотень сторінок. Документ почали розробляти ще в березні минулого року на тлі нападу РФ на Україну. План називають першим наймасштабнішим документом такого рівня за останні 30 років.

Що відомо про Der Spiegel?

Der Spiegel - один із найвідоміших щотижневих інформаційно-політичних журналів Німеччини. Це видання брало участь у розслідуванні замаху на Сергія та Юлію Скрипаль у 2018 році, яких намагалися отруїти "Новачком". Також воно займалося розслідуванням, яке стосувалося замаху на життя російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє Вікіпедія.

Війна Росії та НАТО - головні новини за темою:

У Росії немає шансів у війні з НАТО, вважає колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. За його словами, у конвенційній війні російським окупантам нічого надати Альянсу.

У НАТО прогнозують, що Росія може воювати ще 3-4 роки, написали журналісти Голос Америки з посиланням на свої джерела. Очікується, що росіяни відчують наслідки тиску на економіку лише з часом.

У НАТО не бачать підготовки Росії до війни з країнами Альянсу: генеральний секретар організації Єнс Столтенберг заявив, що окупанти не можуть проводити настільки масштабних операцій, доки вони ведуть війну проти України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти