Соратники Трампа готові підтримати його дострокове відсторонення від влади - ЗМІ

7 січня 2021, 10:27
Републіканці побоюються, що ще два тижні перебування Трампа при владі можуть призвести до нових заворушень і зіткнень.
Трамп
Дональд Трамп може бути достроково відсторонений / Reuters

На тлі масових заворушень у США представники Республіканської партії можуть підтримати відсторонення чинного президента Дональда Трампа від влади.

Як пише видання Axios з посиланням на джерела в Республіканській партії, діючі співробітники його адміністрації президента і члени Конгресу готові обговорювати такі сценарії.

За даними ЗМІ, республіканці можуть піти на цей крок, оскільки побоюються, що ще два тижні перебування Трампа при владі можуть призвести до нових заворушень і зіткнень. При цьому представники Республіканської партії вважають, що ескалація негативно позначиться на іміджі політичної сили.

читайте такожШтурм Капітолія: на відео почули фрази російською мовоюЯк повідомляв Главред, члени уряду США обговорюють можливість дострокового відсторонення чинного президента Дональда Трампа від влади і передачу повноважень віце-президенту Майку Пенсу. Зокрема, члени Кабінету Трампа запропонували задіяти 25-ту поправку до Конституції США.

Ще один варіант - імпічмент. Член Палати представників США Ільхан Омара повідомила, що вже почала готувати документи для ініціювання цієї процедури.

Протести в США - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти