Синці та сліди удушення: батьки Протасевича пояснили, що не так з "визнанням"

4 червня 2021, 02:14
Фільм з допитом знятий "на замовлення влади Білорусі", впевнена Наталія Протасевич.
Роман Протасевич
Роман Протасевич / Reuters

Батьки затриманого в Мінську опозиційного блогера Романа Протасевича прокоментували публікацію відео його допиту.

За їхніми словами, на відео помітні "синці на руках", а його обличчя "замилене", повідомляє Сurrenttime.

"Я чітко помітила сліди від наручників, синці на руках. Більш того, в цьому фільмі чомусь всі кадри йдуть чітко, а коли показують Романа, то його обличчя як би замилене, здалеку затемнене. Чи не є це наслідком того, що ще не зійшли синці на обличчі, на носі і сліди удушення на шиї, які були чітко помітні ще на тому Відео, наданому на тому тижні", – коментує відео з Протасевичем його мама Наталя.

Батьки колишнього главреда Nexta впевнені, що фільм ОНТ знятий "на замовлення влади Білорусі" з метою "виправдати себе" і примусову посадку літака 23 травня.

"У мене є деякі питання до творців цього фільму. Питання про подвійні стандарти в нашій судово-правовій системі. Скажіть, будь ласка, а як же таємниця слідства? Якщо ведеться слідство, яким чином тоді все це виставляється на масову публіку?"- додала Наталія Протасевич.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, засновник телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти