Шостий пакет санкцій ЄС проти Росії "завис": які перспективи його прийняття

18 травня 2022, 19:01
Як заявив Європейський Комісар з економіки Паоло Джентілоні, він все ж оптимістично налаштований з приводу перспектив введення шостого пакету санкцій проти РФ.
Нафта, ЄС
Санкції ЄС з нафтовим ембарго проти Росії "завис" через Будапешт / колаж ua.depositphotos.com

Шостий пакет антиросійських санкцій Європейського Союзу виявився заблокований через позицію Угорщини. Про це заявив єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні в коментарі каналу Rai News 24.

"Ми прийняли дуже швидко і одноголосно п'ять пакетів санкцій, але шостий пакет з відомих причин поки стоїть. Але я все ж оптимістично налаштований з приводу перспектив знаходження компромісу", - підкреслив єврокомісар з економіки.

читайте такожВ Угорщині продовжують підтримувати РФ і зривають план з ембарго на російську нафту - Bloomberg

Нагадаємо, раніше, за інформацією агентства Bloomberg, посли країн Євросоюзу не домовилися по шостому пакету санкцій проти РФ через позицію Угорщини. Будапешт відмовляється підтримувати ембарго на російську нафту. Угорщині як виняток дозволили купувати нафту в Росії до 2024 року, проте держава все одно заблокувала угоду.

Але є дані про те, що від міжнародної міжбанківської системи SWIFT повинні бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший держбанк Сбербанк.

Пізніше керівник українського МЗС Дмитро Кулеба після зустрічі очільник МЗС "Великої сімки" заявив про те, що всі аргументи влади Угорщини з приводу того, чому офіційний Будапешт не може відмовитися від імпорту російської нафти, практично всі непереконливі.

Український дипломат говорив, що позиція угорців здебільшого обґрунтована політичними, а не економічними чинниками.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти