Німеччина офіційно підтримала завершення будівництва Північного потоку-2

4 травня 2020, 17:31оновлено 4 травня 2020, 18:02
Берлін вважає, що проект несе значну економічну вигоду.
Північний потік-2
Німеччина планує добудувати Північний потік-2 / Reuters

Уряд Німеччини офіційно схвалив завершення будівництва Північного потоку – 2 і має намір надавати підтримку всім компаніям, які беруть участь у будівництві.

Кабмін ФРН на сайті оприлюднив документ, в якому зазначено, що Німеччина ставиться до проекту, як до економічно вигідної перспективи.

На думку німецької влади, уповільнення будівництва Північного потоку — 2 загрожує енергобезпеці країни. Вони вважають, що інфраструктура країни досить диверсифікована, щоб забезпечити постачання країни ресурсами на час призупинення будівництва.

відео дня

У Берліні зазначили, що вважають санкції з боку Вашингтона недоречними, але при цьому не будуть вимагати від Штатів матеріальної компенсації.

Як раніше повідомлялося, німецька ділова газета Handelsblatt стверджує, що Федеральне агентство з мереж відхилить заявку компанії Nord Stream 2 AG на висновок Північного потоку-2 з дії норм газової директиви Європейського союзу.

Нагадаємо, польський уряд планує накласти арешт на активи корпорації Газпром в Європі як компенсацію, яку Арбітражний суд у Стокгольмі (Швеція) присудив до виплати енергетичного концерну PGNiG (Пгніг) - в рамках розгляду скарги офіційної Варшави на ціни за поставлений в республіку російський газ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти