Росію чекають нові неприємності: вперше за 17 років збирається саміт Ради Європи через Україну

16 травня 2023, 21:06оновлено 16 травня 2023, 22:10
Фон дер Ляєн уточнила, що на зустрічі лідерів держав також планується прийняти рішення про створення "реєстру збитків у Гаазі".
Урсула фон дер Ляєн, Володимир Зеленський
Урсула фон дер Ляєн, Володимир Зеленський / Колаж Главред, фото president.gov.ua

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що лідери країн-членів Ради Європи обговорять відповідальність Росії за війну проти України на саміті в Ісландії.

Вона зазначила ,що "відповідальність Росії за злочин агресії" буде однією з головних тим саміту Ради Європи, пише The Guardian.

При цьому раніше вона обіцяла "рішуче підтримати створення спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії".

Фон дер Ляєн уточнила, що на зустрічі лідерів держав також планується прийняти рішення про створення "реєстру збитків у Гаазі", який вона назвала "першим кроком до Російської компенсації".

"Це стане надзвичайно важливим судовим елементом для відновлення справедливості щодо жертв", - підкреслила глава Єврокомісії.

Саміт Ради Європи вперше за 17 років

Рада Європи збереться на свій четвертий в історії саміт в столиці Ісландії в травні 2023 року. Приводом для цього став напад РФ на Україну.

В історії Ради Європи було всього три саміти: в 1993 році, в 1997 році і в 2005 році.

У 2023 році саміт збирається через російське вторгнення в Україну.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна робить все для того, щоб поліпшити своє озброєння. Він зазначив, що в спілкуванні з партнерами вже знімається табу щодо поставок далекобійних ракет.

"Вже створена танкова коаліція, вже знімається табу з постачання далекобійних ракет, вже є досягнення в посиленні нашої артилерії і світ вже почув, наскільки необхідно для загальносвітової безпеки створення авіаційної коаліції", - сказав Зеленський.

Раніше президент Зеленський заявляв, що російська агресія загрожує не тільки Україні. За словами президента, світ повинен допомогти українцям перемогти у війні, щоб перемогти главу Кремля Володимира Путіна, що дозволить подолати подібних йому диктаторів по всьому світу.

Дивіться відео, як Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти