Росія порушила територіальну цілісність України - генсек ООН

22 лютого 2022, 01:41
Генеральний секретар вважає, що рішення Російської Федерації не відповідає принципам Статуту Організації Об'єднаних Націй.
Антоніу Гутерріш, ООН
Антоніу Гутерріш , генсек ООН / Reuters

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш серйозно стурбований рішенням Російської Федерації щодо статусу ОРДЛО. Він закликає до "мирного врегулювання конфлікту на сході України відповідно до Мінських угод, схвалених Радою безпеки", йдеться в повідомленні на сайті ООН.

Генеральний секретар вважає рішення Російської Федерації порушенням територіальної цілісності і суверенітету України і таким, що не відповідає принципам Статуту Організації Об'єднаних Націй.

читайте такожЗа участю Радбезу ООН, ФРН і Туреччини: Україна запропонувала новий формат по ДонбасуООН, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї, як і раніше повністю підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, відзначили в організації.

відео дня

Гутерріш закликав усі сторони конфлікту припинити бойові дії, захистити цивільне населення та уникнути заяв, які призведуть до подальшої ескалації в Україні. Генсек підкреслив, що для врегулювання ситуації слід віддати пріоритет дипломатичному шляху вирішення всіх питань.

Путін визнав "ЛДНР"

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР". З таким проханням до нього звернулася Державна Дума Росії.

Також Володимир Путін відреагував на заяву Володимира Зеленського про ядерну зброю. За словами президента РФ, подібні висловлювання - не порожня бравада.

По центру Донецька вночі, за словами очевидців, пройшла величезна колона військової техніки, танків у північно-західному напрямку, до лінії зіткнення з силами Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти