Росія готується направити ядерну зброю на країни НАТО

14 квітня 2022, 12:49
Причиною цьому може стати вступ Швеції та Фінляндії до Альянсу.
Путін, Медведєв, дощ, Парасолька
Росія погрожує стягнути ядерну зброю в Балтику через розширення НАТО / Reuters

У разі вступу Швеції та Фінляндії у НАТО Росія може стягнути ядерну зброю в Балтику.

Зокрема, кораблі з відповідними ракетами, написав заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв у своєму Telegram.

За його словами, вступ Фінляндії і Швеції в Альянс означає, що у Росії стане більше офіційно зареєстрованих супротивників.

відео дня

"Якщо Швеція і Фінляндія увійдуть до НАТО, протяжність сухопутних кордонів Альянсу з РФ зросте більш ніж удвічі. Природно, ці кордони доведеться зміцнювати. Серйозно посилити угруповання сухопутних сил і ППО, розгорнути суттєві Військово-морські сили в акваторії Фінської затоки. У такому випадку ні про який без'ядерний статус Балтики мова йти вже не зможе - баланс повинен бути відновлений", - написав Медведєв.

читайте також"Путін, це не санкції, це спеціальна фінансова операція": у Фінляндії знатно потролили РосіюРаніше керівник видання Bellingcat Христо Грозєв заявив, що російський президент Володимир Путін навряд чи віддасть наказ про застосування ядерної зброї проти України, оскільки він не впевнений в тому, що рішення буде реалізовано.

Велика кількість російських офіцерів не підтримують політику Кремля. Ризик використання ядерного удару був високим через бажання Путіна втягнути у війну НАТО. Свою поразку він мав намір пояснити втручанням Альянсу.

Президент України Володимир Зеленський припустив, що Росія навряд чи застосує ядерну зброю. Гарант вважає, що керівництво РФ любить життя і не хоче віддавати владу. У той час як у разі ядерного удару російська влада втратить все.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти