Росія готує кібератаки на енергосистему України - ЗМІ

20 грудня 2021, 22:24
Згідно з оцінками американської розвідки, Москва готує масштабні кібернапади на українську енергосистему та урядові веб-ресурси.
хакер
Хакери / Фото : laowai.ru

Росія готує масштабні кібератаки проти енергетичної системи та урядових веб-ресурсів України.

Як пише New York Times, США і Великобританія допомагають українській владі протистояти потенційній кіберзагрозі з боку Москви.

За даними видання, США і Великобританія непомітно відправили в Україну експертів з кібервійни, щоб підготувати українських фахівців до хакерських атак Росії. Згідно з оцінками американської розвідки, Москва готує масштабні кібернапади на українську енергосистему та урядові веб-ресурси.

"Мета Росії полягає в тому, щоб виставити президента України Володимира Зеленського невмілим і беззахисним - і, можливо, надати привід для вторгнення", - йдеться в публікації.

Атака російських хакерів

Видання нагадує, що в 2015 році російські хакери вже атакували енергосистему України. Тоді вони дистанційно захопили центр управління електроенергетичної компанії і відключали одну електростанцію за одною. При цьому оператори нічого не могли зробити і безпорадно дивилися на монітори.

Аналогічну атаку російські хакери провели через рік. Тоді метою став Київ і область. У попередніх кібератаках на Україну керівництво Росії заявляло, що напад скоїли злочинні угруповання.

читайте такожРосійські хакери атакували Держдеп США-Politico

Раніше повідомлялося про те, що в Україні раптово перестали працювати сайти ряду державних органів - спочатку проблеми виникли у веб-сторінки Офісу президента, а пізніше перестали працювати сайти СБУ, НАБУ та інших структур.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти