Романа Цимбалюка викликають до прокуратури Москви за "розпалювання ненависті" до росіян

9 грудня 2021, 16:51
Романа Цимбалюка викликають на допит в прокуратуру Москви 24 грудня 2021 року, відразу після пресконференції Путіна.
Цимбалюк
Роман Цимбалюк / Facebook

Український журналіст і кореспондент УНІАН у Москві Роман Цимбалюк викликаний на допит в прокуратуру.

Як повідомляє Аркадій Бабченко у Facebook, стосовно Романа Цимбалюка планують відкрити справи про адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.3.1 КоАП Росії - "порушення ненависті або ворожнечі, а так само приниження людської гідності".

"Кореспондента УНІАН Роман Цимбалюк викликали на допит в прокуратуру Москви у справі про порушення ворожнечі і ненависті до росіян. Причиною став інформаційний контент, який Роман Цимбалюк розмістив на своєму особистому відеоблозі на YouTube", - пише Бабченко.

відео дня

Як виявилося, приводом для перевірки і можливого відкриття справ стали, нібито, опубліковані українським журналістом відеоролики на своєму Youtube-каналі.

Романа Цимбалюка викликають на допит в прокуратуру Москви на 10:00 24 грудня 2021 року.

"Російська пропагандистка Ольга Скабєєва, яка раніше вимагала вислати українського журналіста з РФ, зраділа даній інформації. При цьому Скабєєва вирішила, що Цимбалюк не повернеться в Росію. Вона зазначила, що два дні тому Цимбалюк фотографувався разом з журналістом Аркадієм Бабченко в Литві", - додав Бабченко.

Романа Цимбалюка викликають до прокуратури Москви за 'розпалювання ненависті' до росіян
Романа Цимбалюка викликають до прокуратури Москви за 'розпалювання ненависті' до росіян

Що говорить сам журналіст

За словами журналіста, він вже більше 13 років проживає в російській столиці і влада країни прекрасно знає його місце проживання.

"Я шаную і думаю, що вони хочуть. Тому що розпалювання ненависті і ворожнечі до росіян і російської влади... Насправді, я завжди кажу - Я пацифіст і проти війни, я за те, щоб Україна і Росія жили в мирі. І це можна робити в міжнародно визнаних кордонах. Не ми до них прийшли, а вони до нас", - сказав Цимбалюк.

Однак, як підкреслив Роман Цимбалюк, йому за адресою не прийшла повістка для виклику на допит, а про слідчі дії він дізнався з публікації Russia Today.

Також журналіст розповів, що йому особисто дзвонили з пресслужби Кремля і запрошували на пресконференцію Путіна, яка відбудеться 23 грудня, а через якийсь час журналіст дізнається, що наступного дня він повинен з'явитися в прокуратуру Москви.

читайте такожРоман Цимбалюк: росіяни, яких "немає" на Донбасі, зібралися збивати українські Байрактари

"Мені інкримінують 15 діб або 100 годин обов'язкових робіт. Якщо мене відправлять на роботу в Russia Today - це буде перебір. Хоча я не проти, завжди цікаво подивитися, як працюють "колеги"... як я розумію, це тиск на ЗМІ. Навіть на федеральних каналах кажуть: "Ти за свої слова відповіси". А слова мої прості, можу повторити ... Я прийму збалансування рішення, не знаю, з адвокатами пораджуся... повістки немає, а запрошення на пресконференцію є. Може вони не хочуть, щоб я приходив на пресконференцію", - додав Роман Цимбалюк в ефірі радіостанції Ехо Москва.

Довідка. Роман Цимбалюк - український журналіст, власний кореспондент інформаційного агентства УНІАН у столиці Росії. Проживає в Москві, бере участь у популярних політичних ток-шоу на росТБ, в ефірі яких займає проукраїнську позицію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти