"РФ – країна-ізгой": прем'єр Британії запропонував план з 5 кроків для економічної ізоляції Росії

14 листопада 2022, 08:41оновлено 14 листопада 2022, 11:01
Сунак наголошує, що світ повинен зменшувати свою залежність від російських енергоносіїв.
Риши Сунак, Владимир Путин
Світ повинен знизити залежність від російських енергоносіїв, впевнений Сунак/ сайт Кремля, скрін

Прем'єрміністр Великої Британії Ріші Сунак запропонував план, який допоможе знизити вплив країни-агресорки Росії на світову економіку.

Він назвав Росію країною-ізгоєм і наголосив, що інші держави не повинні залежати від неї. Про цей йдеться у колонці Сунака у виданні The Telegraph під назвою "П’ять способів зменшити контроль Володимира Путіна над світовою економікою".

Британський прем’єр наголошує, що інші країни повинні знизити залежність від енергоносіїв Росії і виробляти більше продовольства.

План Сунака передбачає таких 5 кроків:

  • Продовження підтримки тим, хто взимку її найбільше потребує. Він зазначив, що Велика Британія продовжує підтримувати Україну, а також допомагає своїм громадянам у ситуації з великими рахунками за електроенергію. Крім цього, Британія вживає заході, щоб запобігти голоду у світі.
  • Країни, які мають можливість, повинні виготовляти більше продовольства і вивільняти запаси. Британський прем’єр звинуватив Росію, що вона використовує продовольство як зброю. Також він підтримав дії ООН щодо продовження зернової угоди.
  • Потрібно забезпечити безпеку ланцюжків постачання. Також необхідно позбутися енергозалежності від РФ.
  • Бути і далі прихильниками вільних ринків та відкритої глобальної економіки.
  • Також Сунак закликав виявляти тих, хто з використанням своїх можливостей створює кредитні пастки для країн, які розвиваються (тобто коли країна-кредитор задля збільшення свого впливу збільшує рівень боргу країні, яка позичала у неї кошти). Прем’єр Британії зазначив, що також потрібно займатися усуненням причин зростання інфляції.

Раніше Сунак заявив, що саміт країн G20 в Індонезії вийде за рамки звичного формату. Держави будуть консолідовано критикувати режим Володимира Путіна за війну проти України. Директора країни-агресорки Росії збираються притягнути до відповідальності і вказати на його повну зневагу до правил міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, 25 жовтня президент України Володимир Зеленський провів переговори з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Під час розмови з Ріші Сунаком його запросили в Україну. Зеленський зазначив, що домовився "написати нову главу українсько-британських відносин" з Сунаком.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти