РФ скорочує бюджет і згортає фінансування своїх проєктів: як санкції руйнують російську економіку

18 березня 2022, 15:38оновлено 19 березня 2022, 13:19
Антиросійські санкції вдарили не тільки по мільярдерах, а й по звичайних громадянах.
РФ скорочує бюджет і згортає фінансування своїх проєктів: як санкції руйнують російську економіку
Кулеба розповів, як санкції руйнують російську економіку/ Reuters, politeka.net

Санкції, які ввели багато держав проти Росії через розв’язання нею війни проти України, уже почали руйнувати російську економіку. При цьому обмеження вдарили не лише по мільярдерах, а й по звичайних громадянах.

В Росії зростають ціни, країна-агресор скорочує бюджет і припиняє фінансувати частину проєктів. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба інтерв'ю виданню Українська правда.

"Росія скорочує бюджет, згортає програми фінансування своїх проєктів. Є конкретна аналітика, цифри, що це показують. Ціни зростають, інфляція зростає. Тобто, запустилися процеси руйнування російської економіки. Звичайно, я отримую інформацію з різних джерел, у тому числі від людей, які спілкуються із росіянами", – зазначив Кулеба.

За словами міністра, росіяни будуть робити спроби зняти ці санкції, адже вони розуміють, які довгострокові наслідки матимуть такі обмеження.

Проте найбільша санкція, яку громадяни РФ уже відчувають в усьому світі – це зневага та ненависть до росіян. Кулеба зазначив, що "вони (росіяни – ред.) від цього реально страждають".

Санкції проти Росії

Через розв’язання Росією війни проти України антиросійські санкції уже запровадили США, Велика Британія, Канада, Австралія, Японія, Євросоюз тощо. Під персональні санкції потрапили уже понад 300 компаній і 900 громадян країни-агресора.

У США пізніше заявили, що у санкцій проти Росії немає терміну дії. У Байдена наголосили, що Сполучені Штати готові дотримуватися заходів, покликаних заподіяти економічний збиток Росії, "доки потрібно".

Раніше повідомлялося, що з наслідками санкцій уже стикнулися росіяни, які зараз перебувають за кордоном своєї країни. Громадяни РФ за кордоном не можуть повернутися додому і скористатися банківськими картками. Завдяки цьому у них стали відкриватися очі на дії Кремля.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти