Путін розкрив глобальні плани ОДКБ

2 грудня 2020, 12:22оновлено 2 грудня 2020, 18:28
Президент РФ Володимир Путін вважає, що країни, які хочуть співпрацювати з ОДКБ, можуть отримати статус спостерігача або партнера організації.
Путина
Путін анонсував підписання в рамках ОДКБ декларації про формування "справедливого світоустрою" / Reuters

За підсумками відеоконференції лідери держав Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) повинні прийняти підсумкову декларацію і заяву про намір сформувати "справедливий і стійкий світоустрій".

Про це заявив російський президент Володимир Путін у середу, 2 грудня, на відкритті саміту ОДКБ, повідомляє російське інформагентство ТАСС.

За його словами, сторони повинні підписати документи про декларацію цілей організації.

"Підготовлено солідний пакет домовленостей, серед них - підсумкова декларація і заява про формування справедливого і стійкого світоустрою", - сказав Путін.

Також він не виключив приєднання до ОДКБ низки держав в якості спостерігачів або партнерів організації.читайте такожУ ОДКБ відреагували на ситуацію у Нагірному Карабасі

ОДКБ - останні новини

  • У жовтні у Організації договору колективної безпеки заявляли про готовність ввести миротворців до зони конфлікту у Нагірному Карабасі. Однак у ОДКБ готові були піти на такий крок тільки в разі дотримання всіх міжнародно-правових принципів і норм.
  • Незважаючи на той факт, що Вірменія є учасником ОДКБ, президент РФ Володимир Путін підкреслював відсутність у Москви зобов'язань перед Єреваном щодо Нагірного Карабаху, тому що ця територія не належить вірменській державі.
  • Після врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту російський президент Володимир Путін заявив, що Нагірний Карабах, згідно з міжнародним правом, належить Азербайджану. Тому Росія не мала права втручатися в збройну конфронтацію Баку і Єревана

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти