Путін звинуватив ЄС у тиску на Москву і заявив про умови діалогу

22 березня 2021, 16:02
Путін готовий до відновлення відносин Росії і ЄС.
Путина
Москва готова до відновлення відносин з Брюсселем в тому випадку, якщо з такою ініціативою виступить ЄС - Путін / Reuters

Російський президент Володимир Путін провів телефонні перемовини з главою Євроради Шарлем Мішелем, під час яких заявив про відсутність конструктиву у відносинах Росії і ЄС, звинувативши Європу в тиску на російську державу. При цьому він заявив про готовність до відновлення співпраці Москви і Брюсселя, повідомляє пресслужба Кремля.

У повідомленні зазначено, що перемовини пройшли в контексті майбутнього саміту ЄС щодо відносин з Євросоюзом, який має пройти 25-26 березня. Путін і Мішель обговорили проблемні питання у відносинах Москви і Брюсселя.

Як заявив Путін, відносини Росії і Євросоюзу залишають бажати кращого через те, що європейці проводять неконструктивну політику щодо РФ, яка часом відрізняється прагненням до протистояння. Москва готова відновити діалог з ЄС у тому випадку, якщо Брюссель буде в цьому зацікавлений.читайте такожЄвросоюз завдав нового удару по Росії і Китаю

"З російського боку підкреслена готовність до відновлення нормального деполітизованого формату взаємодії з Європейським союзом, якщо до цього буде проявлена реальна зустрічна зацікавленість", - підкреслюється у заяві Кремля.

Відносини Росії і Євросоюзу

  • Політичні відносини РФ і ЄС перебувають у кризі з весни 2014 року, коли Росія окупувала Крим і Донбас, а також зробила низку дій, які розцінюються як порушення міжнародного права. Щодо російських політиків, чиновників, бізнесменів і юридичних осіб діє широкий спектр санкцій Заходу.
  • Глава МЗС Росії Сергій Лавров у лютому заявив, що Росія припускає розрив відносин з Євросоюзом у тому випадку, якщо Європа почне впроваджувати санкції проти стратегічно важливих секторів російської економіки.
  • Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков пізніше сказав, що слова Лаврова вирвані з контексту. За його словами, такі дії можуть стати крайнім заходом. Росія налаштована на співпрацю з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти