"Путін готовий знайти рішення для зупинки війни": в Африканському союзі озвучили умову

29 липня 2023, 18:00
5854
Лідер Африканського союзу, незважаючи на криваву жорстоку агресію РФ проти України, хоче посадити Київ за стіл перемовин з Москвою і бути посередником.
Азали Ассумани, Владимитр Путин, российские военные
Ассумані заявив, що Путін нібито готовий "шукати рішення" для завершення війни за однієї умови/ колаж: Главред, фото: сайт Кремля, Міноборони РФ

Російський диктатор Володимир Путін нібито готовий "знайти рішення" для припинення війни в Україні, але він має одну умову.

За словами диктатора країни-агресорки Росії, спершу начебто потрібно "переконати Україну сісти за стіл переговорів". Про це сказав голова Африканського союзу та президент Союзу Коморських Островів Азалі Ассумані на російсько-африканському саміті в Санкт-Петербурзі, пише CNN.

При цьому Ассумані погодився з такими словами глави Кремля і сказав, нібито тепер Африканському союзу потрібно "переконати Україну вести перемовини" з країною-агресоркою РФ. При цьому він розмріявся, що Союз буде посередником у таких переговорах.

відео дня

Африканський дипломат сказав, нібито війну в Україні потрібно закінчувати якнайшвидше, але забув уточнити, що це саме Росія розв’язала криваву повномасштабну війну проти Української держави.

"Нам потрібно домогтися припинення вогню, тому що війна – це завжди щось непередбачуване, і чим довше вона триває, тим непередбачуванішою стає", – сказав Ассумані, не згадуючи про злочини РФ.

Чи можливі переговори між Україною та Росією

Президент України Володимир Зеленський раніше наголосив, що Україна має лише одну умову для початку мирних перемовин з Росією. Як сказав гарант, Київ буде готовий до перемовин з Москвою після того, як ЗСУ вийдуть на свої кордони станом на 1991 рік.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін цинічно поскаржився Африці на Україну і заклянчив перемовини. Він цинічно заявив, що Москва, мовляв, "хоче вести перемовини з Києвом", тоді як Україна нібито "відмовляється". Напад агресора Російської Федерації на Україну він "пояснив" нібито "загрозою з боку колективного Заходу".

Після цього в Офісі президента України розмазали Путіна по стінці за "переговорне скиглення". Радник голови ОП Михайло Подоляк наголосив, що Україна погодиться на переговори, але лише тоді, коли РФ виконає чотири умови: піти з України, змінити політичну еліту, визнати воєнні злочини, видати авторів війни трибуналу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти