Піде за сценарієм Чечні: Путін хоче зробити "новий Грозний" в містах України – Джонсон

24 червня 2022, 14:14
Глава Кремля не сприймає всерйоз мирні переговори, каже британський прем’єр.
джонсон, украинские военные
Путін хоче зробити "новий Грозний" в містах України – Джонсон/ Офіс президента, Генштаб ЗСУ

Російський диктатор Володимир Путін не зацікавлений вести мирні переговори з Україною. Він планує піти за сценарієм Чечні й зрівняти із землею великі українські міста.

Сценарій знищення – це саме те, що зараз у планах Путіна. Про це заявив прем'єрміністр Великобританії Борис Джонсон, пише The Guardian.

"Путін не сприймає всерйоз мирні переговори. Він хоче подвоїти ставку і зробити Грозний у великих містах України", – заявив британський прем’єр.

відео дня

Якщо російська верхівка наважиться на такий крок і піде за сценарієм Чечні, то такі дії РФ будуть "трагічною помилкою", наголосив Джонсон.

"Але це те, що він, здається, робить в цей момент", – зазначив прем'єр.

Нагадаємо, українські воїни відійшло з Сєвєродонецька в ніч з четверга на п'ятницю, з 23 на 24 червня, на заздалегідь підготовлені позиції. Як стверджує український журналіст Юрій Бутусов, обставини склалися так, що рішення про відхід ЗСУ з Сєвєродонецька стало безальтернативним.

Як зазначив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, українським військовим дали такий наказ, адже не було сенсу лишатися на розбитих позиціях – через це лише зростала кількість загиблих у лавах захисників України.

Дивіться онлайн новини Донбасу:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти