Польща проти українського зерна та не відкриє свій кордон - Моравецький

12 вересня 2023, 13:58оновлено 12 вересня 2023, 15:20
325
Польща може встановити блокаду українського зерна із 15 вересня.
Польща проти українського зерна та не відкриє свій кордон - Моравецький
Польща не прийме українське зерно / колаж: Главред, фото: УНІАН

Польський уряд в односторонньому порядку ухвалить рішення про блокаду українського зерна із 15 вересня, якщо Єврокомісія не продовжить заборону на ввезення до п’яти країн ЄС пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України.

"Польща не дозволить, щоб нас залило українським зерном. Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів",- написав глава уряду РП Матеуш Моравецький в соцмережі X.

Польща проти українського зерна та не відкриє свій кордон - Моравецький
Моравецький проти українського зерна у Польщі / скріншот: соцмережа X

До свого допису він долучив відеоролик правлячої партії "Право і Справедливість", в якому глава уряду РП підкреслює, що Польща прийняла мільйони біженців з України. У ролику Моравецький наголосив, що саме "тверда позиція Польщі" призвела до того, що "був затриманий імпорт українського збіжжя на спільний європейський ринок".

відео дня

Нагадаємо, що в Україні розкритикували ЄС через заборону на імпорт зерна. В Євросоюзі є кілька країн, які хочуть продовжити заборону на імпорт українського зерна до кінця цього року. Серед таких країн Польща, Болгарія, Румунія, Угорщина та Словаччина.

В Євросоюзу немає коштів на транзит зерна з України. Одне дипломатичне джерело в Єврокомісії повідомило, що поки ЄС не має ані додаткового фінансування, ані плану підтримки українського експорту.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти