Політолог назвав найгірший сценарій для Путіна щодо України і розкрив плани Кремля

17 травня 2021, 05:54
Україна стає серйозним вантажем для Путіна, оскільки Кремль не може зробити так, щоб держава зникла, вважає Дмитро Орєшкін.
Путина
У Путіна не виходить вирішити проблему України - політолог / Reuters

Україні слід готуватися до найсерйозніших недружніх дій з боку Кремля. Українська держава стає для президента РФ Володимира Путіна суттєвим вантажем, однак Кремль нічого не може з цим вдіяти. Найгірший сценарій для глави РФ - це успішна європейська Україна. Військового наступу не буде, тому що не виключено, що Москва зазнає поразки за такого розвитку подій. Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Треба очікувати на максимально недружні акти з боку Путіна. Тому що для нього існування України стає все більшим і більшим вантажем. Виходить так, що він нічого з нею не може зробити. У його ідеальній картинці світу російський орач або російський воїн повинен був рукавом махнути - і Україна повинна була зникнути, як ранковий туман. А вона, стерво, не зникає. І наскільки розумію, навіть зміцнюється", - розповів експерт у інтерв'ю виданню Апостроф.

За його словами, найбільш несприятливим варіантом для російської влади є досягнення Україною успіху. Тоді у Росії виникне питання про те, що якщо вийшло у Києва, чому в такому випадку не може вийти у Москви.

"І його дико дратує. Тому що найгірший сценарій для Путіна – це успішна європеїзована Україна. Бо як не крути, а це соплями не замажеш, ганчірочками не завісиш, і якщо в України вийшло, то чому у росіян вийти не може? Адже у нас домінуючий дискурс великодержавної публіки - "та які українці вояки, вони тільки вареники жерти вміють", - вважає Орєшкін.читайте такожУ Слузі народу відповіли на слова Путіна щодо Медведчука і попередили РФ про удар

Також він додав, що у Кремлі можуть вжити низки серйозних заходів проти України, проте російська влада не піде на сценарій військового вторгнення, тому що у такому випадку Росії може загрожувати поразка.

"Тому для Путіна ніж гострий - будь-який український успіх. Ось це треба розуміти, до цього треба готуватися. Він піде на все, крім прямого військового вторгнення, поки що. Тому що якщо він ще й пряме військове вторгнення програє - а є така ненульова ймовірність - тут йому точно кирдик. Напасти, я думаю, він не зможе. А максимально зіпсувати українське життя - це буде зроблено обов'язково. І скрізь, де можна наступити на українську мозоль, буде наступлено і кілька разів поспіль. У тому числі - і в якості відповіді за кума", - підкреслив Дмитро Орєшкін.

Війна Росії та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти