Під Волгоградом розбився російський винищувач Су-34: що відомо

27 липня 2024, 15:59
294
Російський Су-34 впав у Волгоградській області під час навчального польоту, стверджує Міноборони РФ.
Під Волгоградом розбився російський винищувач Су-34: що відомо
У Росії впав бомбардувальник / Колаж: Главред, фото: wikipedia.org, скріншот з відео, t.me/bazabazon

У суботу, 27 липня, у Волгоградській області РФ розбився винищувач окупантів Су-34. Літак нібито здійснював плановий навчально-тренувальний політ. Про це повідомили кремлівські пропагандисти "РИА Новости" з посиланням на Міноборони РФ та Baza.

Міністерство оборони країни-агресорки заявило, що екіпажу літака вдалося катапультуватися. У Міноборони РФ також уточнили, що політ виконувався без боєкомплекту.

"Літак Су-34 зазнав аварії у Волгоградській області при виконанні планового навчально-тренувального польоту, екіпаж катапультувався", - заявили росіяни.

відео дня

За свідченнями очевидців, літак упав у Серафимовичському районі Росії. Після падіння ворожого літака, місцеві публікують численні фото, де видно великий стовп диму над лісом. Окупанти стверджують, що Су-34 "приземлився" у безлюдній місцевості.

Попередня причина падіння винищувача – технічна несправність.

Дивіться відео з місця падіння російського Су-34:

Що відомо про літак Су-34?

Су-34 – радянський/російський всепогодний двомісний винищувач-бомбардувальник, розроблений в дослідно-конструкторському бюро "Сухого".

Літак Су-34 сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей. Може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км, пише Вікіпедія.

Під Волгоградом розбився російський винищувач Су-34: що відомо
Характеристики Су-34 / Інфографіка: Главред

Удари по російських аеродромах та ліквідація літаків - останні новини

Нагадаємо, у суботу, 27 липня, у Росії заявили про атаку дронів на Рязань. Вибухи пролунали в районі військового аеродрому "Дягілєво". На цій авіабазі базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78.

Пізніше стало відомо, що українські дрони уразили стратегічний бомбардувальник ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья". Також стало відомо, що раніше вдалось уразити три російські гелікоптери на території РФ. Один з них знищили на аеродромі у Самарі.

Як повідомляв Главред, у ніч на 26 липня ЗСУ вдарили по аеродрому "Саки" в тимчасово окупованому Криму. У Генштабі зазначили, що це один з аеродромів, які РФ використовує для контролю повітряного простору та завдання ударів по Україні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти