"Погана угода": у Держдепі США продовжать боротьбу з Північним потоком-2 як з політичним проєктом РФ

11 вересня 2021, 07:26оновлено 11 вересня 2021, 10:46
США як і раніше вважають російський газопровід "Північний потік-2" поганою угодою.
Північний потік-2
У Держдепі США продовжать боротьбу з Північним потоком-2 як з політичним проєктом РФ / Reuters

США мають намір продовжити протидію російському проєкту газопроводу "Північний потік-2", заявила офіційний представник Держдепу Джаліна Портер.

Офіційний Вашингтон як і раніше вважає російський газопровід "Північний потік-2" поганою угодою, повідомили у пресслужбі відомства.

"Ми говорили це раніше і продовжуємо повторювати. Ми вважаємо це поганою угодою і продовжимо протидіяти цьому трубопроводу як геополітичному проєкту Росії", - сказала Портер в ході телефонного брифінгу.

Зазначимо, глава правління компанії Газпром Олексій Міллер у п'ятницю, 10 вересня, зробив заяву про те, що газопровід Північний потік-2 вже добудовано. Роботи з трубою завершилися о 8:45 за київським часом.

Журналісти Bloomberg дізналися, що перші поставки газу трубопроводом СП-2 можуть початися вже з 1 жовтня. Причому через два місяці після цього газопровід може запрацювати на повну потужність.

У МЗС Росії висловили надію, що запуск СП-2 відбудеться якомога швидше, однак визнали ключову роль ФРН у цьому питанні. Саме Німеччина проводитиме сертифікацію газопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти