Першовідкривач Еболи попередив про небезпеку нової смертельної хвороби

3 січня 2021, 12:40
Жан-Жак Муембе-Тамфум розповів про небезпеку нової хвороби, яка була виявлена в Африці.
Хвороба
Першовідкривач Еболи попередив про небезпеку нової смертельної хвороби / Reuters

Відомий Африканський вчений-мікробіолог Жан-Жак Муембе-Тамфум, який в 1976 році першим виявив вірус Ебола, заявив - у Демократичній Республіці Конго (ДРК), швидше за все, з'явилося нове смертельно небезпечне захворювання.

Про це повідомляє телеканал CNN. Вчений стверджує, що нова хвороба була виявлена у жінки з ДРК. Тести показали відсутність вірусу Еболи та інших відомих хвороб. При цьому були чітко виражені симптоми геморагічної лихоманки.

За словами Муембе-Тамфума, в однієї з пацієнток з містечка Інгенде на заході ДРК були ознаки геморагічної лихоманки. У жінки взяли аналізи й відправили на дослідження в Національний інститут досліджень біомедицини в столиці ‒ місті Кіншаса.

Муембе-Тамфум припускає, що жінка може бути нульовим пацієнтом нового, раніше не виявленого патогену. Йому вчений дав ім'я хвороба Х. За оцінками вченого, нове захворювання може бути таким ж заразним, як і COVID-19, а його смертність, імовірно, складе 50-90% смертності від вірусу Ебола (в середньому від викликається цим вірусом лихоманки вмирає половина пацієнтів).

читайте такожУтруднене ковтання може бути симптомом смертельного захворювання

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У США вчені виявили взаємозв'язок між двома поширеними захворюваннями й ураженням мозку після китайського коронавірусу.
  • Результати нового дослідження продемонстрували, що пацієнти з цукровим діабетом II типу та гіпертонією можуть мати більший ризик отримання неврологічних ускладнень після зараження COVID-19.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти