Від 10 до 15 тисяч: в СБУ підрахували, скільки бійців можуть відправити з Білорусі в Україну

22 березня 2022, 16:28
Генерал СБУ Ягун також назвав ключові можливі тактичні цілі білоруських військових на Волині - Володимирець, Ковель та Луцьк.
Лукашенко
Лукашенко / сайт Президента РБ

Білоруському диктатору Олександру Лукашенку армія цієї країни фактично не підпорядковується. Про це повідомив генерал-майор служби безпеки України Віктор Ягун.

"Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою. Відомо, що вони вже підготували перший ешелон - п'ять батальйонно-тактичних груп, це близько п'яти тисяч військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. У них також є резерв, це ще близько п'ять тисяч осіб. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої Третьої хвилі перекидання резервістів. В цілому це від 10 до 15 тисяч військових, які вони можуть запустити в Україну", - сказав він.

За словами Ягуна, зараз основна роль білоруської армії-забезпечення тилового резерву, а також забезпечення логістики для російських окупантів через Білорусь.

відео дня

"Вже можна сказати, що білоруси хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруського РНБО і глава Генштабу знаходяться під оперативним управлінням Росії", ‒ констатував він.

читайте такожБілорусь відводить десант від українського кордону

Нагадаємо, раніше Збройні Сили України зафіксували ознаки, які можуть вказувати на підготовку армії Білорусі до військового вторгнення. Українські військові готові дати відсіч. Білоруські солдати і народ не хочуть воювати, і якщо Олександр Лукашенко прийме таке рішення, він зробить фатальну помилку.

Про це заявили в Генеральному штабі ЗСУ.

"Зафіксовані ознаки підготовки Збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі", - зазначили військові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти