"Спільний дім": генсек ООН зганьбився безглуздим порівнянням, підігравши Путіну

24 жовтня 2024, 16:43
205
Путін не приховував, що йому подобаються "беззубі" заяви Гутерреша.
'Спільний дім': генсек ООН зганьбився безглуздим порівнянням, підігравши Путіну
Гутерреш взяв участь у саміті БРІКС/ Колаж Главреда. Фото: скріншоти відео ТАСС

Головне:

  • Гутерреш взяв участь у засіданні БРІКС
  • Путін пообіцяв координувати дії БРІКС з ООН

Генсек ООН Антоніу Гутерреш під час свого візиту до Москви 24 жовтня видав дивне розмите порівняння, закликавши Росію та Україну до миру - всі повинні жити, як велика сім'я. Російський диктатор Володимир Путін порівняння підтримав, відповівши Гутеррешу в тому ж стилі.

"Шановний пане генеральний секретар сказав про те, що всі ми повинні жити, як одна велика сім'я. Шановний пане генеральний секретар, ми так і живемо. У сім'ях, на жаль, часто трапляються сварки, скандали, поділ майна. Справа іноді доходить і до бійки", - видав Путін.

відео дня

Потім він додав, що нібито метою БРІКС є "створення механізмів взаємодії та сприятливої атмосфери в спільному домі".

За словами Путіна, Росія буде це робити в тісній координації з ООН.

Весь цей час Гутерреш терпляче кивав, сидячи в навушниках, а Путін посміхався.

Ганьба Гутерреша на БРІКС - дивіться відео:

'Спільний дім': генсек ООН зганьбився безглуздим порівнянням, підігравши Путіну

Саміт БРІКС у Росії - що ще видав генсек ООН

Як писав Главред, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до Росії для участі в саміті БРІКС, де планується його зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним. У Казані його урочисто зустріли з традиційним "хлібом і сіллю". Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Російські пропагандисти опублікували кадри того, як генсек ООН радісно їсть коровай і татарський чак-чак із рук дівчини в "національному російському вбранні" з кокошником в аеропорту Казані.

За повідомленням російських джерел, у Антоніу Гутерреша зустріч із Путіним запланована на останній день саміту БРІКС, 24 жовтня.

Що таке Рада безпеки ООН

Рада Безпеки ООН - постійний орган Організації Об'єднаних Націй, на який, згідно зі статтею 24 Статуту ООН, покладено відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки. Рада Безпеки входить до 6 "головних органів" ООН. Рада Безпеки проводить свої засідання в Нью-Йорку, коли в цьому виникає необхідність. На відміну від інших органів ООН, лише Рада Безпеки має право ухвалювати рішення, які є обов'язковими для виконання всіма членами ООН.

Переговори з РФ - що відомо про саміт БРІКС

Цими днями в Казані проходить саміт країн-членів російської БРІКС. Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), Росія, ймовірно, спробує використати цей саміт для зміцнення своїх військових можливостей для війни проти України.

У МЗС України зазначили, що Росія не змогла "експортувати" свої погляди на зміну світового порядку та архітектури глобальної безпеки країнам-учасницям саміту.

Це підтверджують і західні аналітики, оскільки країна-агресор не заручилася міжнародною підтримкою і не створила альтернативної структури безпеки, до якої прагне Кремль, зокрема Китаю.

'Спільний дім': генсек ООН зганьбився безглуздим порівнянням, підігравши Путіну
БРІКС / Інфографіка: Главред

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти