Нова військова операція Росії: журналіст розкрив головний план Путіна щодо України

27 червня 2021, 07:10
У Кремлі чекають, коли у Москви з'являться шанси для нападу на Україну, вважає Ігор Яковенко.
Російські війська
Росія може напасти на Україну після запуску СП-2 і в результаті внутрішньополітичних проблем в країні - журналіст / УНІАН

Наразі сценарій нової військової операції Росії проти України виключено, тому що ситуація серйозно змінилася в порівнянні з 2014 роком, а Київ підтримує НАТО. У Кремлі очікують, що українська держава ослабне після запуску Північного потоку-2 і виникнення нових внутрішньополітичних проблем. Саме в такий момент Москва може піти в атаку. Про це заявив опозиційний російський журналіст Ігор Яковенко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що наразі Росія навряд чи зможе реалізувати військові плани щодо Києва. Українська армія за останні роки стала значно сильнішою, а Північноатлантичний альянс надає підтримку державі. Тому подібний варіант розвитку подій найближчим часом виключено.

"У сьогоднішній ситуації напад Росії на Україну виключено. Це пов'язано, безумовно, з тим, що в України зовсім інша армія в порівнянні з 2014 роком. Останні навчання Sea Breeze показали, що Україна, незважаючи на те, що не входить до НАТО – проте НАТО стоїть за Україною. Тому напад Росії наразі виключено", - вважає Яковенко.

Втім, за його словами, російська влада буде вичікувати момент, коли Україна ослабне. У Кремлі сподіваються, що це відбудеться після запуску газопроводу Північний потік-2 і нових внутрішньополітичних баталій в країні. І тоді Москва може скористатися такою ситуацією в своїх цілях.читайте такожНапади Росії з Білорусі: Україну попередили про військову небезпеку і назвали терміни

"Інше питання. Після добудови "Північного потоку-2" Путін сподівається, що Україна ослабне настільки, що не зможе фінансувати свою армію. Плюс до цього він дуже сподівається, що в Україні почнеться якась внутрішня свара, внутрішні проблеми. І тільки в цей момент, коли Україна ослабне, коли вона буде зайнята внутрішніми справами, якісь шанси для нападу на Україну з'являться. Інших варіантів просто не існує", - підкреслив Ігор Яковенко.

Війна Росії та України

Третій президент Грузії, голова Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі вважає, що Росія може піти війною на Маріуполь, Одесу і Херсон. Однак, на його думку, дії Москви залежатимуть від реакції Вашингтона.

Російський опозиціонер Леонід Гозман сказав, що Росія може піти на новий військовий конфлікт з Україною для того, щоб спробувати утримати державу від інтеграції до НАТО.

Колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков зазначив, що військовий конфлікт на Донбасі втратив для російської держави сенс. Росія вже не зможе утримати Україну від вступу до Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти