Німецький депутат розповів, чому відмова від Північного потоку-2 стане "самогубством"

3 січня 2021, 09:27
Депутат Бундестагу Вальдемар Гердт нагадав про плани влади ФРН у 2021 році зупинити роботу трьох АЕС.
Північний потік-2
Будівництво Північного потоку - 2 / Reuters

Якщо до Німеччини не надходитиме відносно дешевий російський газ, то така ситуація загрожує економічним колапсом через енергетичного дефіциту.

Про це заявив депутат німецького парламенту, Бундестагу, Вальдемар Гердт у коментарі телевізійному каналу 360. Ситуацію ускладнює ще й те, що влада ФРН у 2021 році планує зупинити три атомні електростанції.

На думку Гердта, припинення будівництва російського газопроводу Північний потік-2 загрожує ФРН серйозною кризою через дефіцит електроенергії.

"Це серйозна проблема для Німеччини. Дуже серйозна. Так під загрозу потрапляє енергетична безпека країни. У нас енергетичний кошик буде на третину не забезпечений", - сказав депутат.

Гердт також вважає - у зв'язку з цим питання завершення будівництва Північного потоку-2, за яким російський газ повинен прийти до Німеччини, стоїть набагато гостріше.

"Відмова від Північного потоку-2 - це просто самогубство. Недолік енергетики величезний. Північний потік-2 не покриє потреби Німеччини в енергетиці. А уявляєте, якщо ми його ще й не запустимо?",- пояснив депутат.

Північний потік-2 Новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти