НАТО не воюватиме з Росією: Німеччина відкинула безпольотну зону над Україною

19 березня 2022, 10:48оновлено 19 березня 2022, 12:00
1527
Берлін бачить у закритті неба над Україною "непередбачувані наслідки".

НАТО не воюватиме з Росією: Німеччина відкинула безпольотну зону над Україною
Північноатлантичний альянс не стане стороною конфлікту у війні Росії України - ФРН / Армия Информ

НАТО не збирається організовувати безпольотну зону над Україною, оскільки країни Альянсу побоюються непрогнозованої ситуації. Альянс не ставатиме стороною збройної конфронтації Москви з Києвом. Про це заявила міністерка оборони ФРН Крістіна Ламбрехт.

У інтерв'ю Süddeutsche Zeitung вона сказала про те, що військово-політичний блок Заходу не закриватиме повітряний простір України, оскільки побоюється "непередбачуваних наслідків" через таке рішення.

відео дня

Крім того, НАТО не ставатиме стороною російсько-українського конфлікту.

"Північноатлантичний альянс не стане воюючою стороною, і в даному відношенні нічого не зміниться", - підкреслила дипломатка.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг зробив заяву про те, що країни організації дотримуються єдиної позиції, згідно з якою вони не мають наміру закривати небо над Україною. Блок не хоче припускатися ескалації протистояння з Росією.

У США заявляли, що НАТО працює над тим, щоб знизити рівень ескалації військового конфлікту Москви з Києвом. Країни Альянсу не створюватимуть безпольотну зону над українською державою, проте Захід розглядає можливість передачі коштів, які дозволять Україні самостійно вирішити питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти