"Справжня революція": експерт розповів, коли відбудеться остаточний крах СРСР

1 грудня 2020, 04:14оновлено 31 грудня 2020, 21:13
Україні потрібно подбати про те, як захистити свою державу в проблемній ситуації, вважає Юрій Подорожній.
Кремль
СРСР припинить існування тільки після революції у Росії - експерт / УНІАН

Події, пов'язані з протестами і революціями на територіях країн пострадянського простору вказують на спроби остаточно покінчити з Радянським Союзом. Однак СРСР піде в історію тільки тоді, коли революція відбудеться у Росії. Україна повинна бути до цього готова і проводити політику для захисту своєї держави.

Як розповів в ефірі телеканалу Україна 24 політолог Юрій Подорожній, наразі складно визначити, коли і в яких країнах відбудуться серйозні події, пов'язані з потенційним перезавантаженням політичної системи. Однак ситуація у Вірменії, Киргизстані та Білорусі показує, що є запит на ліквідацію спадщини Радянського Союзу.

"Навряд чи ми можемо визначити, в яких ще країнах відбудуться якісь революції або продовжаться протести. Але я б хотів відзначити, що все, що зараз відбувається на пострадянському просторі, — Вірменія, Киргизстан, Білорусь — все це спроби покінчити з Радянським Союзом", - вважає експерт.читайте такожПутін почав революцію у Росії: експерт розповів, хто підняв народ у Хабаровську

Як вважає аналітик, незважаючи на той факт, що СРСР вже 30 років не існує як держава, остаточний крах цієї системи станеться тільки після того, як революція відбудеться у Росії. Україна повинна бути готова до такого розвитку подій.

"Вже 30 років минуло з того часу, як не існує Радянськогог Союзу, але він закінчиться, за моїми прогнозами, можливо, і не наступного року, а після революції у Москві. Тоді, коли там відбудеться справжня революція, тоді і закінчиться вся ця історія з Радянським Союзом. А до цього часу потрібно формувати в Україні таку політику і так себе захищати, щоб розуміти, що поруч буде палахкотіти", - підкреслив експерт.

Революція у Росії

  • Колишній радник Путіна, економіст Андрій Ілларіонов вважає, що низка подій, серед яких і протести у Хабаровську, наразі не здатні стати каталізатором революційних подій у Росії.
  • Директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов також вважає, що наразі немає передумов для реалізації сценарію революції у Росії. При цьому в разі масштабної кризи на території РФ може постраждати і Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти