Москва жорстко відповіла Берліну щодо ситуації з Навальним

6 вересня 2020, 12:15
Захарова не виключила, що ФРН гальмує процес розслідування справи навмисно.
Марія Захарова
Марія Захарова відповіла очільнику МЗС Німеччини / Reuters

У Москві відповіли на заяву очільника МЗС Німеччини Хайко Маасу щодо ситуації з отруєнням Олексія Навального. Як заявила офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова, немає впевненості в тому, що у Берліні не ведуть подвійної гри.

Коментар розміщений у неділю, 6 вересня, на сторінці Захарової в Facebook.

Захарова підкреслила, що Німеччина досі не передала відповідь на запит Генпрокуратури Росії, який був направлений ще 27 серпня.

"Де ж ця "терміновість", на якій ви наполягаєте? Її дуже бракує саме німецькій стороні, судячи із заяв профільного відділу в управлінні юстиції Берліна, який тільки "вивчає запит, а рішення щодо схвалення буде прийматися в разі потреби за погодженням з компетентними федеральними органами", - написала Захарова.

Вона також не виключила, що ФРН гальмує процес розслідування справи навмисно.

Москва жорстко відповіла Берліну щодо ситуації з Навальним

Отруєння Навального - що було раніше:

  • 6 вересня очільник МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетності Росії до отруєння Олексія Навального, і тепер все залежить від Москви. За словами дипломата, Німеччина чекає від російського уряду, що він розслідує цей тяжкий злочин. "Якщо він не має жодного відношення до нападу, то має бути сам зацікавлений у тому, щоб довести це на основі фактів", - сказав він.
  • 2 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що офіційний Берлін засуджує отруєння Олексія Навального речовиною з Новачка. У зв'язку з цим інцидентом у Німеччини є низка питань до Росії.
  • 2 вересня у Кабміні Німеччини зробили гучну заяву щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. В уряді зазначили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте. Лікарі оцінюють стан пацієнта як стабільний.
  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе зле під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і приєднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти