Масова мобілізація в Росії: експерт попередив українців про загрози на фронті

9 лютого 2024, 23:14
1049
Експерт наголосив, що санкції не позбавили Кремль грошей, тому сьогодні він купує людей.
Масова мобілізація в Росії: експерт попередив українців про загрози на фронті
Гельман розповів про мобілізацію в Росії / колаж: Главред, фото: УНІАН

В інтерв'ю Главреду російський політтехнолог, галерист Марат Гельман розповів, що може змінитися для України та чи може бути масова мобілізація в Росії або щось інше.

Гельман вважає, що загроза масової мобілізації в Росії є завжди. Російська влада може зачекати з цим до листопада - до виборів в Америці, оскільки вони сподіваються, що Трамп їй допоможе.

"Період з березня до листопада дуже важливий: важливо, щоб українське суспільство і український МЗС допомогли демократам виграти вибори. Ваше завдання сформувати такий наратив, який покаже американському суспільству, що підтримка України в його інтересах. Тому що в іншому разі демократи програють", - зазначив експерт.

Гельман заявив, якщо в листопаді в Росії зрозуміють, що надія на скорочення або припинення допомоги Україні з боку США порожня, їм, щоб зламати баланс, буде необхідна мобілізація.

"Зараз абсолютно правильно перебудовується тактика української армії: зміцнюється кордон, проводяться атаки на російську територію і Крим. Для Путіна буде важливо зламати цю тактику. А зробити це можна буде, мабуть, лише величезною кількістю людей, "м'ясними штурмами". Іншого способу немає", - додав він.

Експерт наголосив, що санкції не позбавили Кремль грошей, тому сьогодні він купує людей.

"На жаль для України і сором для нас, велика кількість людей у Росії зараз хоче в армію, тому що бачить у цьому вихід для себе, розв'язання матеріальних проблем. Там бідність. Тому, поки є гроші, мабуть, у Кремлі думають, що мобілізація не потрібна. Одним словом, я б чекав мобілізації в Росії скоріше у листопаді, ніж у березні", - зазначив він.

Дивіться відео, в якому Марат Гельман зробив прогноз про масові репресії в Росії після президентських виборів:

Нагадаємо, що у США зробили заяву про масштабний наступ армії РФ. Масований ракетний удар армії РФ по Україні говорить про спроби "зламати волю та хребет" українців. Москва намагається знищити українські системи протиповітряної оборони.

Олег Жданов розповів про небезпечні етапи війни. Президент Росії Володимир Путін погрожує новим наступом Україні. Він заявив, що збирається "демілітаризувати" її на таку відстань, щоб до РФ не діставала далекобійна зброя.

Хто такий Марат Гельман

Марат Гельман - російський політтехнолог, публіцист, галерист, колекціонер і арт-менеджер. Колишній директор Пермського музей сучасного мистецтва PERMM. У період з червня 2002 по лютий 2004 року був заступником генерального директора Першого каналу. Один з творців Фонду ефективної політики.

Керівник Європейського культурного центру Чорногорії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти