Лукашенко визнав Удари з території Білорусі по Україні

27 лютого 2022, 11:15
693
При цьому Лукашенко заперечує присутність білоруських солдатів на території України.
Лукашенко
Лукашенко визнав обстріл ракетами з території Білорусі / Reuters

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив серію суперечливих заяв про війну в Україні.

Наприклад, Лукашенко вважає, ситуація в Україні може погіршитися.

"Конфлікт в Україні-квіточки, якщо продовжить розвиватися, будуть ягідки", - заявив Лукашенко пропагандистському агентству Білорусі БЕЛТА.

При цьому глава Білорусі заперечує присутність білоруських солдатів на території України, але в той же час підштовхнув нанесення ударів по Україні з території Білорусі.

"З півдня Білорусі на початку конфлікту" було 2-3 ракетних удари, оскільки Київ розгорнув 3-4 ракетних дивізіону біля кордону", - заявив Лукашенко.

Також він зазначив, що Україна нібито підштовхує Білорусь до "спецоперації із захисту своїх громадян".

Не обійшов стороною Лукашенко і тему переговорів Росії і України. Він заявив, що Білорусь готова надати майданчик для переговорів Росії та України.

"Володимир Володимирович Путін мені подзвонив і сказав, що різні ігри йдуть – хто до Варшави, хто в Америку [пропонує перенести переговорний процес]. Київ фактично оточений, а вони просторікують. Люди гинуть!",- зазначив Лукашенко.

читайте такожСША вводять санкції проти близького оточення Лукашенка через сприяння нападу РосіїТакож він описав наслідки для України у разі відмови від переговорів. "Завтра буде війна, а післязавтра - м'ясорубка. Тому якщо у них мізки є - цих різного роду очманілих, - нехай приймають рішення, сідає за стіл", - зазначив Лукашенко, тим самим фактично став на сторону РФ і назвавши те, що відбувається в Україні "конфліктом на стадії загоряння".

Більш того, Лукашенко закликав владу України здатися, мотивуючи це тим, що "країна-переможець просто розмовляти ні з ким не стане".

Війна в Україні - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти